View Single Post
Staro 18.12.2007., 17:45   #103
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor ante90 Pregled postova
ja radim taj projekt sa novim komponetama , još nisan kupio al ću za par dana , mislim da je to 100 posto sigurna stvar al ja mislim raditi sljdeću kombinaciju .
- procesor i grafička - GPU vodeno hlađenje sa radijatorom i ventilatorima na njemu , sve skupa u akvariju , u ulju znači ostalo bi bilo uljno hlađenje , i ulje bi se hladilo sa jednim većim radiatorom i ventilatorima , al bi stavio posebnu izolaciju na vodene blokove i cjevi od vodenog hlađenja zbog utjecaja topline ulja na hladnu vodu da bude što učinkovitije .
Šta mislite o ovoj kombinaciji
1. Nikad nebi isporbavo nešto novo a k tome i rizično s novim komponentama, pogotovo ako se moraš pomučiti da dođeš do njih.

2. Što će ti uljno hlađenje ako imaš vodeno kao što je već rečeno.

3. Kad to i napraviš i staviš hladnjak koji će hladiti ulje, kako misliš istjerati zrak iz hladnjaka zbog prirode fluida ulja??

4. Nikad to nebi radio s novim komponentama.

Nevezano uz ovo gore:

U vezi cjevčice za zrak. Ako hard bude potopljen u ulje, pretpostavljam da će mu i temperatura biti skoro konstantna pa neće dolaziti do tolikog skupljanja i širenja plina. Pogotovo kad uzmemo u obzir količinu zraka (volumen u kojem se nalazi) i sam koeficijent širenja zraka koji nije baš velik na malim promjenama temperature.
Što se tiče ventilatora u ulju, mislim da bi trebali potrajati a i da prdnu s vremena na vrijeme ko da ih je teško zamijeniti.
Ako ventilator stoji paralelno s površinom ulja, vrlo je vjerojatno da će motor raditi na suhom osim ležaj(a)eva i elektronike jer će zrak biti zarobljen u prostoru rotora i statora.

Zašto mi se čini da uvijek malo fali ulja u posudi s napajanjem. Jel to možda strah?