View Single Post
Staro 18.12.2007., 00:08   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Download sa neta smrzava komp

Bokšić,

prije par mjeseci sam imao problem smrzavanja kompa i tada nisam pojma imao što to uzrokuje, no I had a clue - mislio sam da je to radi torrenta koji su mi se skidali duže od par desetaka sati.

No, danas pred Vas dolazim sa relativno čvrstim dokazima
Naprosto sam siguran da je to download, i to ne samo preko torrenata, nego i obični download (skidao sam neki patch ili nešta, što je bilo malo teže pa je DL potrajao) koji je išao preko FF-a odnosno, Free Download Managera.

E sad, prvotno mišljenje da broj konekcija (kod torrenta ih može biti ohoho) ubija komp, no čim običan DL isto smrzava - nešta ne valja definitivno.

Sad ja Vas pitam, što mislite da je glavni krivac ? Moje sumnje idu na Siemens Gigaset USB 108 adapter (najnoviji driveri, no na svima je smrzavalo) koji koristim za spajanje sa SE555 routerom.
Imam flat, pa sam non stop spojen na net. Kod seedanja sa utorrentom, sve je u najboljem redu i komp radi danim bez problema (s time da vrtim i Grid.org, što znači da mi je proc zadnjih 2 mjeseca non stop na 100% i ne ruši se, sve dok ne roknem neki poduži DL).

Jel ima još netko, sa 108-icom, a da je primjetio slične probleme ? Ili da nije primjetio možda (a ima 108-icu) ? Svaka pomoć je dobro došla.

Konfa je stara:
  • x2 3600+ @ 2400Mhz
  • Gigabyte M55Plus-S3G Rev 1.x (koristim IGP i onboard sound)
  • 2x1GB RAM + 2x512MB RAM DDR2 667 (memtest sam vrtio, što sam već napisao u starom threadu)
  • Hitachi 160GB SATA2
  • DVB-T Terratec Cinergy HT PCI
  • Fortron 400W (konfa mi bez monitora vuče u load-u malo manje od 90W, tako da sumnjam da je PSU )
  • Siemens Gigaset USB 108 (glavni sumnjivac)

Testirana sa svime mogućim, Prime, Memtest, renderiranje po dan i pol, kodiranje videa u Xvid sa AutoGK-om preko 20 sati, Grid.org koji se vrti na obje jezgre po cijele dane...Sve prolazi bez problema...

Znači, sve je ok dok ne počnem sa nekim dužim download-om, bilo preko torrenta, bilo ikako drugačije - random smrzavanje dobijem. Upload ne smrzava i po tjedan dana...

Sve bi to bilo bez problema isprobat da imam neku wireless karticu, no nemam nit jednu viška nit od ikoga za posuditi. Burazova je odapela nedavno

Ništa, svaka pomoć se cijeni. Lepi pozdrav,
Vutzo
Vuco je offline   Reply With Quote