Kupio sam 220WS.
Bojao sam se da će mi kod 22" bit preveliki dot pitch, i s obzirom da imam mali stol i malo mjesta, općenito prevelika slika. Ali nakon što sam vidio da se dot pitch nalazi kod 22" između dot pitcha 17" i 19" lcd-a, ipak sam se odlučio za 22". I nisam se zeznuo, slika mi uopće nije prevelika i ugodnije mi je raditi nego na 20".
Monitor je pojeftinio u Ve-mila, platio sam ga 2100 kn+ dvi kabel (60kn).
U usporedbi sa cimerovim Samsungom 731bf i mojim Sony SDM-E76D (dakle tn monitori) boje su me malo razočarale. Kao da im nedostaje nekih nijansi. Igrao sam se sa nvidia control panelom ali bez većeg uspjeha. Ona nijansa sive u Windows XP classic temi mi je nekako plavičasta, žuta boja foldera nije čisto žuta nego zagasita, tamnije žuta. Sad ne znam jeli to nekakav prijelazni period , odnosno nekakva stvar navike. Windows Vista nema te nijanse siva i slika mi izgleda bolje, ali opet nisam oduševljen.
Mislim nije nešto strašno, ali jednostavno ne mogu reći da sam oduševljen. S tim da mi se boje čine jedini nedostatak. Nema bad pixela, nikakvog pištanja, osvjetljenje je ravnomjerno, bijela i crna su izvrsno definirane. Tiltanje prema dolje mi je sasvim zadovoljavajuće. Monitor izgleda bezveze, a plastika je relativno jeftina, ali već sam se navikao na to.
Inače na OSD-u mi je namješteno: B/C 45/45, boje su na original.
EDIT:
Evo igrao sam se dosta s bojama u nVIDIA control panelu, i preko OSD- monitora i došao do jednog zadovoljavajućeg rezultata.
S tim da mi nije ništa jasno. Mogu mijenjati:
- Brightness
- Contrast
- Digital Vibrance
- Gamma
I to za sve kanale ili samo R, G ili B.
Pokrenuo sam display optimization wizard (nekoliko puta) i malo namještao te slajdere. Čak sam na kraju i cleartype u winXP uključio jer mi tkao izgleda bolje
I dalje nisam oduševljen. Boje su mi sad ok (mada su vjerojatno vrlo nerealne, ove živahnije su prekričave, ali sreća da se takve ne koriste previše). Slika mi nije preoštra (zanemarimo sad cleartype). Dodatan problem je blago mijenjanje boja prilikom čak i vrlo male promjene kuta gledanja (koja je vrlo česta s obzirom na 22'' dijagonale).
Baš razmišljam bili ti problemi postojali i na 20'' monitoru gdje je točka ipak manja, a samim time valjda i slika izgleda oštrija. Primjerice, prijatelj mi ima 1680x1050 na 15,4'' laptopu i slikom sam oduševljen, samo što je to za mene neupotrebljivo sitno.