Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Daj mi reci kako tocno treba prema bateriji dok se ne "formira". Iz T-centra je bila informacija da ga prvo treba ostavit da se baterija skroz isprazni, pa prvo punjenje do vrha, pa opet ispraznit ful, pa tako par puta. Jel to tocno?
|
Yep. Kad ga po prvi put upališ koristiš ga dok se ne isprazni. Ali ono, ne dok ti javi da je baterija slaba, već stvarno da "krepa", da se ugasi. Onda ga staviš puniti. Prema osoblju T-Mobile, navodno to prvo punjenje ga ostaviti na punjenju cca 12 sati (ja ga ostavio preko noći). Zatim još slijedeća 2-3 punjenja isprazniti bateriju opet do kraja, pa puniti do kraja i onda bi to trebalo biti to. Iako ne bi trebale imati efekt pamćenja kao NiMH baterije, čini se da se ipak može smanjiti kapacitet baterije ako se ne formira kako treba.
Imam novi Nokia 5300, produljenje pretplate, 2 punjenja do sad. Prema uputama, puni kapacitet će postići nakon 3-4 punjenja. Živi bili pa vidjeli.
Žalosno je da uz veće displaye i napredne funkcije na novim mobitelima ne razvijaju i baterije većih kapaciteta, jer novi displayi i ostalo su ujedno i daleko veći potrošači.
Pored nove Nokie imam Motorolu L6. Nakon godinu i pol korištenja baterija na standby joj traje 10-tak dana. Ne znam jel ijedan novi mobitel toliko traje.