View Single Post
Staro 17.12.2007., 02:11   #1
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
nekakav bandwidth limiter

pozz..
situacija je ovakva..ja i cimer spojeni smo oboje u ruter od adsla (ovaj tcomov dlink dsl584t)..te bi ja htio nekako ogranicit njemu dload/upload..
oboje imamo winxp sa sp2,a on me nevjerojatno iritira sa tim kad gleda youtube a meni ping u skace

do prije pola sata bili smo spojeni na sljedeci nacin..
ja u ruter sa jednom lan karticom(integriranoj na maticnoj), a sa drugom lan karticom spojen u njegov komp..tako da lako mogu enable/diseable njegovu konekciju, ali ja mu ne zelim onemogucit skroz da surfa i to nego samo smanjit na nesto pristojno(da meni ne laga)..
zanima me dali postoji kakav program koji bi sa svog kompa njemu ogranicio up/dl ?

sad sam nas spojio oboje u ruter zato sto sam nasao jednu najs opcijicu u samim postavkama rutera..

jel se netko igrao sa tim , i dali znadete mozda koji ovaj port moram stavit za pojedinu "uticnicu" na ruteru? dali je lan 1 = port 1 ?
ako je, probao sam speedtest i ne limitira mi se nista.. ako nije i netko zna gdje grijesim, molija bi da javite

dali je moguce ista limitirat tako kad smo oboje u ruteru, ili je bolja ona opcija kad ga spojim na drugu lan karticu, pa onda sa nekim programom?

hvala