Citiraj:
Autor Beren
I naravno, nitko na ovom hebenom forumu ne zna normalno diskutirat nego se uvijek cijela rasprava svede na osobno prepucavanje uz neizostavno spominjanje Buga, te jadne novine koju nitko ne čita i ništa ne valja, ali svi je kupuju.
|
ma bas si jadan ugrozen, tako pametan a nema nikoga da te ne razumije. stvarno, zasto pises ovdje postove? pisi ih u tiskanom izdanju i naplati. bug sam spomenio zbog baljezgarija a ne tebe. kao sto rekoh ne citam ga odavno pa nisam imao ni prilike pratiti tvoje radove. svet kompjutera po 139 dinara mi je nekako puno simpaticniji casopis. I objektivniji
Daleko od toga da AMD nije sam kriv za vecinu svojih problema ali tu prste naravno ima i Intel koji je uvijek bio pokvaren igrac. Ali i pametan, recimo oni nikad bez obzira na sve ne bi onako pokopali vlastiti procesor u startu kao sto je AMD phenoma svijetu predstavio kao smece sa greskom. Mislim da je naveci problem AMDa do sada bio sto nikako nije mogao odrediti prioritete. S jedne strane vodili su neprestano utrku s intelom dok s druge stajali su uzasno slabo na trzistu OEM konfiguracija. No zbog stalne utrke na drugoj strani nisu mogli pratiti ovu bitniju. Sad je voda malo dosla do grla i ocito su shvatili da moraju rijesiti ono o cemu vi pricate, stalni izvor financiranja.
Ali sada se to predstavlja kao propast tvrtke. A pad dionica je normalan s obzirom na gubitke koje je AMD imao proteklih godina. Vrijednost tvrtke koja padne s gubitkom mora se reflektirati na dionicama. Ali AMD nije u dugovima i likvidan je. A bez toga nije propao. Ova rezanja ce vjerovatno omoguciti da to tako i ostane. Poslije toga moci cemo pisati o tome sto ce biti s njime. Ali prije toga nikako ne. Pracenje nasdaqa nikoga od nas ne cini strucnjacima za ekonomiju. i ja odlicno stojim na virtualno burzi pa se ne smatram neshvacenim genijem