nemrem ja znat dal ti je dosta to sve ovisi o tome kolko su ti kvalitetno napravljeni rami tj kolko im je maks na kojim voltazama
skini program memtest:
http://hcidesign.com/memtest/download.html
moja preporuka bi ti bila da stavis rame na 2.4V da te neza***avaju dok trazis max proca i MBO i onda kad to nades vidis na kolko su ti rami i pokrenes mem test ak rade normalno probas na 2.3 i tako dok nenades najnizu na kojoj rade
a ako nerade ni na 2.4 onda moras smanjit na jednu opciju nize u BIOS-u i opet isprobat na kojem najmanjem naponu rade stabilno
Latencije takoder stavi na 5-5-5-15 tako da nemas problema s ramima
pri trazenju maksa procu i mbo
kad nades maxove procu i mbo onda ces nac memi i odlucit dal ces ic na 4-4-4-12 ili 3-3-3-9 ili 5-5-5-15 i vise ili nize napone i frekvencije
znaci ovih 5-5-5-15 i 2.4V su samo osiguranje da te mema nekoci pa da zapravo nisi naso max procu
naravno nemoj ic prek 1100Mhz takoder da bi bio siguran da te nekoce rami
i naravno moras stavit vent na rame da ti se negriju obavezno vent ako ides na 2.2
EDIT: sad citam post i vidim da je skroz glupo napisan tu sam kod frenda gro ekipe je tu svi urlaju pa ono nadam se da ces shvatit
EDIT2: s ovim programom testiras tako da pogasis sve ama bas sve programe koji rade u backgroundu i mora radit bez gresaka bar dva sata
programe gasis da bi ti se sto vise rama koristilo za test