16.12.2007., 18:44
|
|
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor Mortal
S ekonomskog pogleda:
Nije važno tko ima brži čip trenutno. Ubijanje jednog branda u koji je toliko godina uloženo i koji je prodan u toliko primjeraka, nije isplativo i to AMD zna. AMD neće ime ATI povući iz grafičkih kartica sigurno jer sam brand ATI košta mnogo milijardi dolara bez tvornica, ljudi i znanja iz njih.
Ako AMD poćne proizvoditi grafičke kartice, recimo AMD "3D 4500+" ljudi to neće poznat a moramo znati da u svijetu nisu svi stručnjaci za komponente kao mi na forumu, nego su obični ljudi koji su čuli za ATI, možda su ga i imali u prijašnjem kompu i hoće ga ponovo...
Možda meni malo bliži primjer Sirele iz Bjelovara, Dukat ju je kupio ali Dukat nije marka u proizvodnji sireva i nikada nije izvozio van, dok Sirela već 30 godina izvozi sireve po cijelome svijetu. Ime je moralo ostati zbog marketinga. No dobru Dukat je prodan ali primjer važi.
ATI će ostat kao ime, nitko lud to ne bi ugasio. Ako smo već u automobilskom primjeru, zašto se ne gasi ime "golf"
|
Neradi se ovdje o gašenju imena već o gašenju proizvodnje grafičkih kartica, kako je Beren napisao.
|
|
|