Citiraj:
Autor greg SE
bez da pogledam linkove moram reci da mi je uvijek bilo jasno da intel nesto mulja jer sama razlika u kolicini casha na intelovim procesorima u odnosu na AMDove je dovoljna da im za duplo podigne proizvodnu cijenu procesora.
intel unistava konkurenciju sada kada ima priliku. da ne spominjem medijsku hajku na AMD. neka netko prica sta hoce ali nisam procitao niti jedan objektivan clanak amd vs intel u zadnjih par godina, racunajuci i one kad je amd bio bolji na gotovo svakom polju
|
Potpisujem!
Jucer sam testirao Supermicro plocu s 2GB DDR400 i 2x Xeon 3.0GHz s.604 Nocone s HT-om. Isli su novi Win pa sam bacio par testova.
Zakljucak?
Ne moze se nositi s AMD s.939 X2 na 2.4GHz u Cinebenchu, read u Everestu je oko 4500, latencije 145ns(!!!) a kada je izasao ekipa ga je usporedjivala s dual core Opteronima i u segmenu 2P workstationa je u svim recenzijama bio ispred AMDa. I sto reci na one sve recenzije po netu o Xeonima?
Dok sam ne probas - ne uvjeris se.
Igre necu ni spominjati, matematicke proracune/CAD za K8 koji se i danas dobro nosi s C2D a da ne spominjem kako onda opere Netburst!
Mislim da sam s tim obuhvatio cijeli segment 2P WS aplikacija (i vise!

).