na to ti ne mogu odgovorit
možda novije serije imaju nešto osjetljivije čipove, možda potrefiš loš primjerak...ima puno mogućih razloga, kao i činjenica da ipak ima jaako puno ljudi koji nemaju nikakvih problema s tim memorijama.
prošlo mi je gro memorija kroz ruke, znao sam kupit kit gdje je jedan keks po defaultu bio mrtav, jednom sa uzeo kit UTT-a koji su radili dva tjedna pa nakon toga BSOD-ali ko ludi, zuamjenio ih i taj zamjenski gazio do boli (520 1,5-2-2-5 3,4V) i radili su bez ikakvog problema... imao sam kit OCZ-a sa TCCD-om koji se vuko ko krepan konj, uzeo drugi kit TCCD-a koji je bio OK, treći GeIL-ov TCCD kit je išo ko vrag kad ga tamjanom goniš.... sve ovisi o tome na kakav primjerak nabasaš... TCCD je radio ovisno tjednu proizvodnje ... neki nisu mogli preč 280MHz a neki su letli preko 300MHz, neki nisu htjeli radit preko 2,7V a neki su radili i na 3V....
...a sada... što je sa tipom koji je ''skupljao pare'' za svoju S-klasu kojoj je nakon par mj otkazao ABC ovjes ... što je sa ljudima čiji se teško zarađeni ili kreditom otplačivani Clio zapalio na parkingu .... što je sa jadnikom čiji je skupocjeni Audi R8 također izgorio sam od sebe....????
ljudi danas smo svi robovi marketinga i žrtve masovne proizvodnje