View Single Post
Staro 13.12.2007., 21:39   #161
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ja sam imao problem isto da se komp zamrznuo zbog oc postavki i nakon reseta bios-a se nije dizao. Mijenjao sam utore, vadio van module, cistio kontakte, nista. Moduli su 2x1GB 800MHz.
Komp se bootao samo kad je raspored keksa bio u utorima 1 i 4 ILI 2 i 3, i onda kad bi dao sliku na ekran stajao bi na post screenu maticne ploce, ni mrdac dalje. Otisao sam do frenda sa maticnom i ramima, prvo piknuo te svoje rame koji nisu radili na mojoj ploci u njegovu gigabyte i odmah isprve sve proradilo. Zatim sam njegove ballistixe isto 2x1GB stavio u svoj komp i isto tako isprve boota... Vratio svoje kekse, boota. Sad, ko tu koga ne znam. Znam samo da mi se to jos par puta dogodilo, popizido sam, i otiso po najjeftiniji ddr2 modul od 512MB u najblizi ducan da ne bih morao stalno frenda maltretirat...

Opet ista situacija (reset biosa ne pomaze). I vidi cuda: ostavim ballistixe da rade u DC (1 i 3 utor, onak kak se nije htio bootat komp) i stavim uz njih jos i ovaj 512MB, sve normalno, loadam default postavke F1 (dakle kakve jesu resetom bios-a), zgasim komp, izvadim keks od 512MB i radilo je sve normalno dok se nije opet isto dogodilo. Na isti nacin sam opet sredio da rade.

E, sad, zasto se ballistixi nisu htjeli probudit na 1.8V bez "potpomaganja" i mijenjanja maticne ploce, ne znam. Samo znam da sam gubio zivce