View Single Post
Staro 12.12.2007., 16:10   #1
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Gledanje nekodiranog HD videa - na čemu?

Grupica od par studenata (među kojima sam i ja) dobila je zadatak da usporedi kvalitetu HD videa kodiranog na različiti bitrate. Problem je nastao kad smo željeli subjektivno (dakle gledanjem) usporediti kodirani video (valjda 10 Mbps, 14Mbps, 18Mbps) s orginalnom nekodiranom sekvencom. Ispostavilo se da je originalna sekvenca koja traje 10 sekundi, u rezoluciji 720p velika oko 1 GB. Kad ju probamo reproducirati na službenom laptopu (ne znam koji proc, ali lap je neki novoji) ono šteka i prikazuje se usporeno. Kodirane sekvence prikazuju se bez problema. To je samo početak, jer trebamo pokrenuti i nekodirane 1080i i 1080p sekvence, ali kako? TV imamo ali ne znamo kako do njega dovesti fluidnu sliku.

Može li se to riješiti korištenjem jačeg kompa, dakle bolji proc i grafa, npr. ovo u mom sigu?
Je li rješenje nabava neke HD2600XT kartice?
Je li (kako se meni čini) ograničenje HDD i bi li disk na 10000 okretaja riješio problem?
Ako bi i to bilo presporo, može li se sekvenca učitati u ram pa iz njega pokrenuti i je li to komplicirano za napraviti na službenom kompu nekog profesora (4GB rama, nijedna sekvenca nije veća od toga)?
Hoće li nabava Blue-ray pržilice riješiti stvar?

Pomozite ljudi, molim vas!

Zadnje izmijenjeno od: prasak. 13.12.2007. u 10:37.
prasak je offline   Reply With Quote