nakon dosta muka i moglo bi se reci prijateljskih odnosa sa monterom od subote,dosao je covjek danas kod mene i prebacio mi na centrali paricu,u razvodnom ormaricu me spojio direktno na dolazni kabel(zaobisli smo one hrdjave i stare konekcije prek srafica) i dobili smo sljedece rezultate koji su malo bolji,mada meni te brojke u praksi nista ne znace,bitno da veza ne puca i da je ping koliko toliko ok
dakle to je od danas:
ADSL status shows the ADSL physical layer status.
ADSL Firmware Version: 6.00.01.00 - 6.00.01.00 - 6.00.04.00 Annex B - 01.07.2b - 0.54
ADSL Software Version: V3.00B01T01.HR-A.20061110
Line State Connected
Modulation Multi-mode
Annex Mode ANNEX_B
Max Tx Power -38 dBm/Hz
Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 8 8 dB
Line Attenuation 25 11 dB
Data Rate 15485 1271 kbps
takodjer sam zalemio dolazni kabel iz zida sa onim koj ide u spliter(imam ga namjeru zamjenit novime,a nesto razmisljam i o mjenjanju kabla koji ide od ormarica do mene na 3 katu,jer postoji mogucnost da su sljakeri daleke 1987 kad se zgrada radila stukali i spajali kabele,pa bi ja to povukel u komadu,monter mi kaze da sam ja na centrali u harambasicevoj a zivim u pokornoga sto i nije tako daleko,tako da je sto se tice kvalitete podzemnog kabela vise manje sve ok(lik kaze da je infrastruktura novija)
imam kolegu koji radi u amisu,i dogovorili smo da cemo izmjeriti signal koj dolazi od strane t-coma u razvodni ormaric,tada cu znati jos vise,a ovo je sa speedtesta od maloprije,nije ni tak lose mada bi radije manji ping na ustrb downloada koj bi mi bio uvrh glave i 8mbit
mali dodatak,jos neznam kakva je stabilnost veze,zasada nije puklo jos niti jednom,mada nisam jos nist ni radil zbog cega bi opteretil vezu