View Single Post
Staro 11.12.2007., 09:02   #443
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor glista Pregled postova
kupnjom prihvaćaš uvjete....i preuzimaš prava i obveze

druga je stvar dali je trgovac ispunio sve uvjete / držao se svih proisa u smislu valjanog informiranja kupca prije same kupnje

ali zna se što na računu sve mora stajati i ako sadrži sve osnovne sastavne dijelove račun je de facto kupoprodajni ugovor
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Netocno. Ukoliko kupac prije sklapanja kupoprodajnog ugovora nije znao za bitne elemente istog, a koji su u direktnoj suprotnosti sa zakonom, radi se o klasicnoj zabludi. Trgovci vole misliti da su se time zastitili, ali svaki pravnik - pripravnik to dobije na sudu za dobro jutro, prije kave.

Isto tako, racun je zavrsni element kupovine i nema pravnu vaznost ugovora, vec ga samo potvrdjuje. Samim time sto kupac prije kupovine nije bio informiran o bitnim stavkama (suprotnim zakonskim propisima) te prodavac nema njegov potpis kojim pristaje na takvo sto takve stavke u racunu, jamstvenom listu ili bilo kojem dijelu pratece dokumentacije moze objesiti macku o rep.

Druga je stvar sto ce se tesko naci kupac koji ce pokretati spor radi toga, osim kad se radi o malo skupljim stvarima.
jel ti shvaćaš da si napisao isto što i ja? mislim jesi li uopće svjestan toga?

osim jednog, tek lapsusa: "račun nema pravnu važnost ugovora" - sjedi, jedan
glista je offline   Reply With Quote