View Single Post
Staro 10.12.2007., 01:08   #146
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
al ne po cijenu urlanja...

...usporedba itekako stoji....stara 108ca je na istoj brzini snimanja bila dost tiša (npr. prženje dvd-a na 12x, a sa zadnjim firmwareom išla je i do 16x)...kod čitanja (u praksi) ne vidim neku razliku u brzinama a tu je samsung puno glasniji...kod snimanja nije tak puno glasniji...al je glasniji...a tko želi pržit dvd na više od 16x?....jedina prednost samsunga što dosta brzo prži dlyer dok je pioneer tek sa nvojim firmwareom mogao pržit dlayer na nekoj maloj brzini....

...nitko nije uspoređivao te prastare prže od 100€ sa ovim novim pržama....moj pioneer mi je durao 3 godine (koštao je nekih 350kn ak se dobro sjećam)....baš me zanima kolko će ovaj samsung od 230kn...hebote, danas neznaju napravit dobru pržu....čak i ovi plextori su bacanje love...
Uglavnom se slažem s tobom, ne spada Samsung među tiše prže nikako, za razliku od 108-ice koja je vrlo tiha, no smatram da razlika nije toliko velika uzme li se u obzir razlika u brzini.

U pravu si za prženje brže od 16x, po meni je za svakodnevnu upotrebu posve nepotrebno, no kad sam govorio o razlici u brzini mislio sam na razliku u brzini na istim "nazivnim" brzinama npr. 16x - Samsung 5:35, Pioneer 6:50 (kad uspije nešto snimiti na 16x); ili kod čitanja - Samsung je brži za neke tipove medija (DVDR 16x vs 12x, DVDRW 12x vs 8x) pa logično mora biti i glasniji.

Ima svakako tiših prža od Samsunga danas, a trajnost bilo koje današnje prže je upitna s obzirom na nisku cijenu i skoro nepostojeću kontrolu kvalitete. Plextori su svakako bacanje love, ovi današnji naime, jer nisu "pravi" Plextori sa Sanyo čipsetom, nego rebrandani modeli drugih proizvođača s duplo većom cijenom zbog natpisa Plextor.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote