View Single Post
Staro 09.12.2007., 17:51   #1
zweitakt
Premium
Moj komp

zweitakt's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
adsl/adsl2 problemi

dakle ajmo:

brzina mi nije bila podignuta do petka,kada nastupa totalni blackout adsla,u medjuvremenu sam prije nekih mjesec dana narucio maxtv,kao sto rekoh u petak je crko adsl(pocela treperit adsl lampica na mom dobrom starom siemensu c010),nakon 450 poziva i bezobraznog maila javlja se lik monter(tek u subotu) koj je kao shvatio da je greska u modemu i da ce doci kod mene u sobotu popodne oko 1500 da zamjenimo modem,stigao lik u 1700 i donio odmah maxtv da ga kao iskonfigurira pa da sljedeci tjedan kad dobim neke kodove il kaj ti ga ja znam kaj da bude sve spremno,i objasni on meni da adsl nije crko nego je meni podignuta brzina u medjuvremenu i da to siemens c010 nemoze podrzat i nemoze se sinhronizirati pa da zato treba d-link 584t,i tako on nazove nekog vilija u centralu da ovaj njemu pusti profil za maxtv,i veli on meni ajd probaj da vidimo kako ide net kad ono goli ****c od brzine(jedno 1mbit,ako ne i manje)a trebalo bi bit 16,i kao on meni to ti tak mora bit,to je zbog maxtv-a,ja reko cupaj taj maxtv van netreba mi to govno a da mi net ne radi il radi sa 1mbit i pingom 500,i tak skine on maxtv i opet zove vilija,viliju vec pun ****c i ovog i mene i maxtv-a i kao on sad pusta profil bez maxtv-a,i nekak to proradi,tj radilo je po principu drzi vodu dok majstori odu,seansa je bila gotova oko 1900,u 2000 je brzina opet bila 1mbit,veza je pocela pucat svakih 20minuta,sa varijacijama brzine,u nekim trenucima srece brzina je bila blizu tih 16mbit ali cini mi se da su nekaj opasno s***ali

evo kaj sam uspio iskopat u adsl statusu modema:

ADSL status shows the ADSL physical layer status.

ADSL Firmware Version: 6.00.01.00 - 6.00.01.00 - 6.00.04.00 Annex B - 01.07.2b - 0.54
ADSL Software Version: V3.00B01T01.HR-A.20061110
Line State Connected
Modulation Multi-mode
Annex Mode ANNEX_B
Max Tx Power -38 dBm/Hz

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 6 15 dB
Line Attenuation 25 11 dB
Data Rate 14901 759 kbps

meni se cini da ovaj snr margin ne valja apsolutno nista a i ostalo je zivi drek,tak da sada umjesto starog dobrog adsla koji je radio na 5120/512 i pinga oko 30-40 sada nemam nist,nit maxtv,niti adsl2 niti adsl1 i kaj sad raditi i kome se zaliti,dali se moze poboljsati kvaliteta parice(do sada je bilo sve ok na starom adslu)prijavil sam kvar i sad treba vidjeti dali se da kaj napraviti,neznam opce zakaj ovo pisem,al tek tolko da se zjadam nekome...

zweitakt je offline   Reply With Quote