Vidis zanimljivo, ja sam isto gledao te dvije doticne serije diskova. I to bas taj seagate od 500GB, dok za samsunga mislim da taj model od 750GB nema 2 ploce nego 3, ali nisam siguran. Samsung ima vecu gustocu zapisa po ploci diska (334GB vs 250GB).
Svi hvale 320GB model sa jednom plocom, mnogi su spominjali i neke modele od 66xGB (za x ima svakakvih brojki, pretezno je 6). Na njihovoj stranici se moze nace samo modeli od 320, 500, 750 i 1TB.
Ja sam za sada odustao od kupnje diska, jer cekam da dodju f1 do nas pa da vidim kako se drze. Samsung koristi i nesto deblje ploce diska, te je zato maksimum 3 ploce po disku,a ne kao kod nekih do 5, tako da sa dodicnom tehnologijom nece ici preko 1TB.
Inace sto se tice usporedbi koje si dao mogu samo reci da je istina da samsung pere seagatea, ali pogledaj i da seagate pere ostale diskove, tako da nemozes reci ni za jedan da su spori.
Kao i do sad isao bi na disk sa najvise garancije, svejedno od koje firme, jer disk kad crkne koji god da je na podatke nemas garanciju.