Evo ga ima napretka malo. Problem je što mi ne radi integrirana tipkovnica pa sam posudio USB bežičnu (malo egzotike) i radi. Pokrene se wizard i konfigurira se raspored tipki.
Kad se komp zbutao do kraja i prošao onaj first-time wizard skužio sam nekoliko stvari. Nije mi prepoznao (osim tipkovnice i touchpada) i PCMCIA (što me ni ne čudi), Card Reader, grafičku (koristio je generički driver). WLAN (Broadcom 4318) jest prepoznao, no od toga nije bilo puno koristi jer mi laptop koristi glupu metodu softverske aktivacije čipa (ima onu tipku sprijeda s kojom se uključuje i isključuje WLAN), što, pogađate, ne radi na Mac OS X-u. E da bar postoji nešto što se zove Acer Hotkey driver kao na Linuxu bilo bi super.
Rezolucija ekrana mi je bila postavljena na 1024x768x32, a nije ni bilo govora o QE/CI podršci. Tek kad sam instalirao Katana2c paket (Calysto 003a+AGPGart driver), dobio sam podršku za povećanje rezolucije (bez problema ide na rezu ekrana - 1280x800), ali ne i QE/CI. Sad ću se probat poigrat da nekako dobijem i taj Quartz Extreme te Core Image, ali nekako sumnjam da ću to uspjeti srediti.
E da, klikom na About This Mac se GUI sruši i restarta (samo GUI, ne i Mac OS X) što je opet neki bug, koji sam imao prije. U svakom slučaju sad mi je OS jednako dobar kao i za vrijeme Mac OS X 10.4.8 Beta 2 verzije uz izuzetak tipkovnice i touchpada.
Ono što radi - IDE, ACPI (uredno se gasi, restarta, uspava), zvuk, mrežna, dvd snimanje, mrežni sharing, zapisivanje na FAT32, bluetooth i spajanje na Net preko BT-a i PPC-a je uredno funkcioniralo.