View Single Post
Staro 08.12.2007., 15:25   #5
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor dumatx Pregled postova
namjeravm kupit neki hladnjak za proc , chipset , i grafu ..moze neke preporuke...ja se dvoumim izmedu ova dva za proc:
-THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme, pasivni, aluminijski, socket 775/AM2
-THERMATAKE SonicTower (rev2.0 - CL-R0323), pasivni, al/cu, AM2/754/939/775

prvi je skuplji dosta pa me zanima jel ima koje vece razlike?
Usporedjujes kruske i narance. Ultra120ex. je danas najbolji hladnjak a da ne koristi TEC sistem hladjenja. Sonic tower je dobar ali ne toliko da bi ga se uopce svrstalo u ljestvicu sa Ultrom. Uzmi onoga koji tebi vise odgovara, oba dva sam spomenuo OVDJE pa se onda barem potrudi procitat.

Citiraj:
Za grafu:
-ARCTIC COOLING Accelero S1, za VGA, pasivni
-ZALMAN VF900-Cu LED, za VGA

neznam koja je razlika , bilo bi naravno pozeljno da je sve tiho pa zato i biram pasivne
S1 mete pod sa VF900. Na VF900 se cuju lezajevi i ima uzasno los ventilator.
Citiraj:
Za chipset:
-THERMALRIGHT HR-05 IFX, pasivni, Northbridge hladnjak
Sad vi , kaj mislite o ovome , nekaj bolje , znaci mora bit tiho i spremno da klokam grafu i proc veoma bolesno
Bolje ipak nema. Ovaj IFX je samo dodatak koji govori o boljoj montazi, temperature su iste kao i kod HR-05.
Citiraj:
Autor pimpinjon Pregled postova
Razlike su osjetne između ovih za cpu, al ovisi dal ti je potreban thermalright ultra 120 ext. a pošto je jučer iz nepoznatih razloga maknut s linksova cjenika, uzmi ninju plus(~330kn u lniksu).
Mislim da on sam najbolje zna sto je za njega najbolje. Mi smo tu da ga usmjerimo ali on je taj koji ce kupiti. Kao sto rekoh-hladnjak ce 99% dolaziti, samo treba kontaktirat nabavu ili ih pitat pod Listom zelja.
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Da se bude s tom plocom i cpu-om tak bolesno naclockal nevjerujem bas ali dobro.Mislim da proc moze na toj ploci do 3.6Ghz (uz uvjet kavalitetnih primjeraka).
Ovdje nije upitna ploca, upitan je procesor kojem je max oko ~41x fsb-a.
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Cak i za takve frekve dosta ti je Hyper Tx ili Freazer Pro koji su osjetno jeftiniji i od SonicTowera a kam od TT 120 uex. Kaj se grafe tice S1 je dobar i mozes ga ostavit pasivnog ak imas propuha u kucistu. Mene jedino smeta kod s1 kaj je ogroman.
Ja se definitivno slazem sa tobom da su ti cooleri vise-manje svima dobri, no sto je tu je. Ipak je kluokanje IN
Ono sto je moc kod S1 je da je velik. Ogromna povrsina rebaraca povezanih sa 4 heatpipe-a cine ga ubojitim. On ce bez problema moci hladiti 7900gs pasivno.
Optik je offline   Reply With Quote