ddr4 ima vecu propusnost sto stoji , i po nekoj logici trebala mi biti puno bolja od ddr3 verzije , ali nije - i to kako sam na jednom forumu procitao - zbog limitiranih mogucnosti arhitekture jezgre koja svoj maksimum dostize skoro i na ddr3 verziji , a na ovom forumu je netko i napisao da su latencije na tim grafam za k.... pa je sva ta impresivna razlika od 800mhz vrlo dvojbena , dakle koliko ima smisla imati takvu grafu ? po meni nema , imao sam je kratko i jedino me impresionirala u sintetici , sve ostalo nula bodova - u igrama mi je davala recimo ak sam sa asusicom ddr3 imao 40fps-a , ova je davala u rasponu 42-46fps-a . u igrama koje ja igram a ak igram preferiram neke starije naslove trenutna naklokana x1950gt me puno vise impresionira ... ne mislim ja da je 2600xt ddr4 losa , ali bas da je ekstra dobra kupnja - ne , nije , pogotvo sa trenutnim stanjem na trzistu kad stalno izlazi novo , cijene padaju , a vec za 1000kn se sada moze kupiti dx10 grafa koja ce moci izici na kraj sa takvim igrama ...