Tema: re
View Single Post
Staro 18.09.2002., 00:36   #45
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Originally posted by msvrtan

pa niko te ne pita za diplomu ali placa je sigurno veca ako pise "habe diploma"...svugdje...
tu nije bas tak. samo iskustvo i steceno znanje. mozes ziher nac posao koji kao predispozicije trazi faks, ali je to vrlo rijetko.

Citiraj:
druga stvar sa Irskom je sto su trazili vise ljudi nego se nudilo...nemozes mi reci da ste se ti i neki tip sa fer diplomom natjecali za isto mjesto da bi ga ti dobio (uzimam otprilike jednako znanje)..
nitko me nije ni pito za diplomu. a nit je itko cuo za fer, tak da ni to nebi nosilo neku tezinu. vjerojatno bi odluku donijeli po tome tko je ostavio bolji dojam, tko je bolje rijesio testove. (na intervjuu za posao polazes ispite), tko ima bolje reference i tko ima certifikate u tehnologijama s kojima se bavi. tu bi s mcse-om prosao daleko bolje nego sa fer-om.

a i tesko ces naci nekog s fera koji ima otprilike jednako znanje :burn:

s druge strane, u hrvatskoj sam dobio posao bez "veze", sa svojim jadnim faksom, medju stotinjak kandidata od kojih je dobar dio imao diplomu fera. (VSS posao, dakle faks je bio uvijet, javljali su se uglavnom ljudi s fer-a, pmf-a i foi-a)

Citiraj:

ono kaj je frend rekao: ti si u bransi koja trenutno trazi ljude ali ko zna sto ce biti za 10 godina..ja sa fer-ovom diplomom mogu raditi i kao elektrotehnicar ...daje mi veliki izbor
informatika je struka u kojoj se bitne promjene desavaju svaki mjesec. dok se stampaju udzbenici, dok ih ministar ili ravnatelj ili tko vec odobri, dok se profesori informiraju, vec je kasno. ono sto ti faks moze dati je dobra podloga, a uz sve to da bi nesto znao trebas se sam potruditi i raditi na tome. na feru ti nazalost ne ostaje bas puno slobodnog vremena za takve stvari.

a za 10 godina, tko zna, mozda cemo i svi bit bez posla

nije mi poanta sad se prepirat oko toga tko je bolji faks zavrsio ili kolko vrijedi diploma fera, vec doprinijet diskusiji sa mojim iskustvima.

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3