Sorry što dižem malo ovu temu, ali evo i ja sam se malo igrao sa time, pa da podjelim svoja iskustva s vama. Možda dobro dođu. Anyway, za instalaciju sam odabrao svoj lap (Acer Aspire 5022WLMi) sa Turionom 64 ML-30, ATI X600 i 80 GB PATA diskom. Čipset je ATI Radeon Xpress 200, zvučna je generička AC'97, a wireless čipset je Broadcomov BCM4318.
Sa instalacijom JaS 10.4.7 nisam došao na zeleno svjetlo. Nedostajali su patchevi za AMD, grafičku i hrpetinu drugih stvari. Sa 10.4.8 (također JaS) Beta 2 DVD sam imao najviše uspjeha - proradilo je, ali ACPI nije funkcionirao pa mi se stroj gasio nakon pola sata (okvirno) i ukoliko instalacija ne prođe u roku od nekog vremena samo bi mi se stroj zgasio i na disku ostavio smeće. Navodno se proc jako puno grijao pa mi se zbog toga gasio. Ali kad sam to uspio podesiti sve je radilo (uključujući i postavljanje rezolucije na 1280x800), a jedini problem je bio nedostatak QE/CI akceleracije pa su se animacije sve vukle (ok, nije bilo toliko strašno, ali se primjetilo). I naravno nedostatak podrške za modem, touchpad (riješio sam USB mišom), bežičnu mrežnu i zvuk u mono kvaliteti.
Poslije toga je izašao full 10.4.8 (sa PPF1 i PPF2 patchevima) i tu nisam imao sreće. Naime, nešto se zbrćkalo kod login windowa (a nije postojao patch za AMD nego samo Intel) pa ga nisam mogao vidjeti. Uglavnom, instalirao se fino, ali prvi login i onaj wizard je bio nepremostiva zapreka (zbog zafrkanog ekrana).
Poslije toga nisam se više igrao sa time i odustao sam. Sad evo skidam 10.5.1 od ToH-a za AMD procesore pa ću vidjeti jel ima kakvih promjena. A ono što još ne znam jest da li i dalje treba isključivati USB legacy podršku i IR driver u BIOS-u te treba li primjenjivati patcheve za CPU i da, kako srediti grafičku. Tj. treba li još uvijek instalirati modane drivere za koje je upitno da li će raditi.