Citiraj:
Autor E.T.
Ne bih se slozio..
|
Evo da se ja nadovežem sa svojim iskustvima i potvrdim dio ovog' što je kolega pokušao objasniti nevjernim Tomama..
Prva igra koju sam zaigrao online je bio CoD 1, te ubrzo CoD UO na koji sam bio navučen dosta vremena. Tada sam imao nekog' malog' blue led Sharkoona s kojim sam bio prezadovoljan (čitaj; nisam imao osječaj da mi nešto fali)
Kad sam se malo više pogubio u bezdanu IT upgrejdanja, naravno došlo je vrijeme da se mijenja i periferija.
Razer Copperhead je tada tek' izašao, i nije ga bilo moguće nikako nabaviti kod nas, a ja sam totalno popušio njihovu snobovsku propagandu i naručio ga iz EU. Zajedno sa eXactmat podlogom, koštao je approx. 100 EUR, što je tada bio plafon koji si mogao dokučit kupovinom miša.
Do dana današnjeg' priskrbio mi je doslovno tisuće killova, i nikada nije zaštekao - nešto kao AK-47
e sad da se vratim na primjer zbog kojeg' sam i odlučio postat' - nedavno sam kod cure (koja je nasljedila Sharkoona s kojim je započela moja karijera) nešto testirao novu grafičku, pa sam se spojio na CoD 2 server i ostao zaprepašten svemirskom razlikom koju je u mojoj ruci i na ekranu manifestirao taj mali, meni nekoć savršeni Sharkoon
Sve je bilo donekle u redu dok si rušao sa tommy'em i pucao from the hip, ali Bože me sačuvaj nekog' zahtijevnijeg snajperskog shota ili obične bolt action puške

- neusporedivo !
i ja sam osobno bio skeptičan kad su u pitanju te fancy gaymerske stvarčice, i racionalizirao kupnju istih šminkom, ali nakon par sličnih iskustava i omanje pobune na prvom 'intimnom' lan partyju na kojem sam nastupio sa Copperheadom, sam se pobrinuo da svi moji drugari i drugarice podobijaju kvalitetnije miševe za rođendane

tako da sad jedan ima Mx518, jedan Diamondbacka plasma edition, jedna cura ima G3, jedan debeli ima G5 itd.
najnovije iskustvo sa CoD4 servera; na udaljenosti od nekih 50m kroz optiku skužim da se nešto/neki terrorist valjuška iza zaštitnih vreća sa pijeskom - to sam skužio doslovno kroz pukotinu između dvije vreće, ne veću od jednog ili dva pixela doslovno ! i sad on the fly smanjujem rezoluciju miša sa 1600 dpi na 400, hvatam dah u igri i stvarnosti i naginjem se desno iza svog' covera. Jedva nakon 3.8 sekundi uspjevam namjestit crosshair točno iznad jedva vidljivog otvora i pucam.

Uvjeren sam da osječaj koji je usljedio nakon što mi se preko ekrana ispisalo ime rivalskog protivničkog snajpera si nebi uspio priuštiti sa 95 % ostalih miševa na tržištu
E sad.. ontopic; moj vjerni razer mi je već malo dosadio i mislim da mi nikad nije u potpunosti ergonomski odgovarao (moram iskrivit cijeli hvat da bi kvalitetno pritisnuo gumbiće sa strane), a i cijela ta pomalo dječija Razer propaganda mi već lagano počinje stvarat averziju, pa sam počeo razmišljati o G9 - koji je prvi Logitech miš koji mi se stvarno sviđa, kako tehnološki, tako i ergonomski i estetski

ali ne bih ni pod koju cijenu htio kompromitirati ultimativnu preciznost na koju mislim da sam navikao - pa stoga ako bi netko tko je stvarno ima prilike usporediti Copperheada i G9 mogao još malo obrazložiti dali zaista postoje ikakve razlike u sirovoj preciznosti dotičnih miševa ? Bio bih zahvalan
p.s. a i spajam malu na svoj hamachi server, pa ju ne mogu pustit' neadekvatno naoružanu među geekove, te bi ona nasljedila mog' u borbi već prokušanog Copperheada, sada trebam samo nečije zeleno svijetlo za G9.
Semper Fi !