Citiraj:
Autor ZED
nije da sad cijepidlacim al intel nikad nije probijao najavljene rokove, a niti je u skorije vrijeme izbacivao mušićavu robu ko primjerice windsdori i brisbanei, nije da su imali neku brzinu al su uvjek bili pouzdani.
|
Sto se probijanja rokova znam samo primjer iz nesto blize proslosti (nisam toliko bas star da pamtim vise

) a to je recimo P4@4GHz koji nikada nije izasao i naravno famozni
Tejas koji je na 90nm@2.8GHz stvarao 150W a do 2008 trebao je dostici takt od 10GHz.

Na forumu sam ja bio nablizi brojci od 5GHz a 10GHz sumnjam da cu dohvatiti do kraja slijedece godine!

Sto se musicave robe tice ne znam da se itko zalio na bilo sto osim na cudne dividere mem. kontrolera. Stabilnost ploce i proca nije bila nista losija nego u konkurencije.
Kad smo kod toga nisam siguran da je Netburst razdoblje, pogotovo u svojoj fazi bilo tako idilicno (potrosnja D8xx serije do 180W, pregrijavanje komponenti unutar kucista, pregrijavanje koje je vodilo do otkazivanja kondezatora i mosfeta na velikom broju ploca). Tko ne vjeruje neka pogleda filmic na THG o testiranju X2 vs D8xx u trajanju od tjedan dana. Mislim da je rezultat bio 3-4 spaljene ploce i 2-3 izmjenjena coolera. Na Intel konfi - naravno!
Treba li spomenuti 3.6GHz Preski s gadnim problemima s zagrijavanjem koji je pola vremena radio na pola brzine?
http://www.youtube.com/watch?v=N1hg1zf7rrY
Citiraj:
Autor ZED
Sto se tice Shangaia, to ce bit samo barcelona u smanjenom proizvodnom procesu ko penryn sad, pa ce grunut dvije jezgre na jednu plocicu i eto ti octo core-a
|
To je Barcelona na 45nm, s 6MB L3, unaprijedjenim IPCom i mem. kontrolerom, full SSE4 te naravno manjim (jeftinijim) jezgrom.
BTW, Nehalem s 8 jezgi ce ici tek na 32nm a to nece biti tako skoro i takodjer ce biti MCM, nista drugaciji od Montreala (Shangai x2 MCM).