View Single Post
Staro 05.12.2007., 13:45   #99
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Jerry Pregled postova
Prvi Intel proc s mem.kontrolerom neces vidjeti sredinom 2008 nego krajem (Q4) kada ces vidjeti i 45nm AMD Shangai 4/8 core.
nije da sad cijepidlacim al intel nikad nije probijao najavljene rokove, a niti je u skorije vrijeme izbacivao mušićavu robu ko primjerice windsdori i brisbanei, nije da su imali neku brzinu al su uvjek bili pouzdani.
Sto se tice Shangaia, to ce bit samo barcelona u smanjenom proizvodnom procesu ko penryn sad, pa ce grunut dvije jezgre na jednu plocicu i eto ti octo core-a

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Možda se i varaš, naime Intel ipak proizvodi memorijski kontroler u chipsetu. "Samo" ga treba prebaciti u procesor.
A nije ti to sam bas tak jednostavno, mislim da sto se tice integracije mem kontrolera u proc AMD ipak ima par godina prakse, makar je generalno intel puno veca kompanija koja moze puno vise nofci utuc u razvoj, zivi bili pa vidjeli kak ce to zgledat.
Nadalje prebacivanjem mem kontrolera u proc, adio sa plocama koje podrzavaju 2 vrste rama, ko sto je bio slucaj sa 915 plocama koje su podrzavale ddr i ddr2, i sad p35 i x38 koje podrzavaju ddr2 i ddr3