Evo ja sam jedan od sretnika koji je uspio upecati 3870 iz Hgspota. Kad je kolega sa foruma stavio oglas bilo ih je 14 na zalihi. Krenuo sam za zg 15 min kasnije. Iz auta zvao hgspot da rezerviram jednu 30 min kasnije,i vec ih je bilo 7, naravno rezervirao sam je. Dosao sam u Hgspot, uplatio i podignuo karticu! Bio sam sretan kao malo dijete kad dobije sladoled! Kad sam dosao doma pogledam na net i vidim vise ih nema... vrlo cudno!
Sad, razlika u performansama u odnosu na 8800GTS 320 OC je osjetna ali opet i ne prevelika. U 3dmarku 2006 je oko 1000 markova razlike za ATI , u lightsmarku 2007 je 8800GTS dobivala 315 prosjek dok je ova oko 200. U Cod 4 sve je oko 50-60-70 frameova konstantno, cod2 oko 90 konstantno, ut3 leti dok crysis nisam probao jer me privlaci (vec sam igrao i igra mi nije nesto, subjektivan dojam).
Ostatak konfe je
e4400@2.66,
ballistix@1066 2 gb, sata 2 barracuda 320 GB
Moj dojam je da ATI ima ljepsi prikaz slike u igrama, u UT3 su ljepse teksture, cod4 isto imam dojam da ljepse renderira (npr pahulje snijega...), za crysis cu vidjeti pa nadopisem kasnije.
Inace jos da kazem da sam primjetio da se graficka cijela dosta vise grije nego 8800GTS, memorijski cipovi su jako vruci, cijeli pcb ima povisenu temperaturu, pogotovo iznad GPU-a. Izlazni zrak je isto tako dosta topliji nego je to bio slucaj sa Nvidiom.
Sve u svemu za tu cijenu (1130 kn bez PDV-a) sam prezadovoljan a karticom