245B posjedujem, i objektivno mogu reći da je monitor sasvim ok za tu paru. Kao što već vjerojatno znaš to je TN matrica, tako da nemoj očekivati nekakve savršene boje, ali ako ti je primjerna namjena monitora gaming, tu nećeš imati problema. Eventualno bih mogao imati problema po pitanju rezolucije u igrama, jer je monitor doslovce gladan jake grafike, pogotovo i najnovijim naslovima. Ako tu još dodaš AA...
Za multimediju je monitor doista impresivan, i tek nakon što sam ga nabavio sam shvatio pojam 1080p i 720p sadržaja nad nekakvim tamo "starim DvD-om". Zaista je gušt gledati filmove, pogotovo one u Full HD-u.
Što se gaminga tiče, ista priča. Ako ga možeš hraniti na nativnoj rezi rezultat je zaista impresivan.
Osobno ga koristim i za kućnu obradu fotki, što znači recimo cca 5-10 fotografija na tjedan malo doradim prije printanja. Tako da ako se ne baviš nekakvim profesionalnom obradom, mislim da će ti ovaj monitor biti ok.
^p.s. 8800GTS 640MB (ili ti stara GTS-ica) koju si ti naveo nije "puno bolji izbor" od 8800GT. Dapače GT model se uspoređuje tj. jako je blizu GTX modelu. Ako si pak mislio na novu GTS-icu (a mislim da nisi) o njoj se može svašta govoriti, ali ipak bilo bi najbolje pričekati još malo da ona zaista i dođe na tržište. Najbolje je da savjet oko grafičke kartice potražiš na drugim pod-forumima.