Citiraj:
Autor jurbAs
neooo druze vratio si se  bas gledam i vec kontam da ga necu igrat tako skoro jer ponovo ce biti ista prica oko grafike mogu odmah 2000€ stavit sa strane za par grafickih kartica jer nista drugo nije ni bitno ni koji proc imas ni koliko rama nista samo graficke i bas su jadni radi toga al dobro! ko ih sisa! quad kad pocnu korisiti u igrama ja cu promjenit jos 3 procesora u meduvremenu.....
btw neo koliko si imao FPS.ova na high detaljima u crysisu? i jesi mogao na maximum stavit?
|
Oj... brao sam banane po Africi u međuvremenu

Crysis nisam igrao na high detaljima nego cijelo vrijeme na very high, 1680x1050, no AA, driveri 169.09 beta. Uglavnom sam imao preko 23fps, s tim da bi na nekim mjestima palo do 18, a negdje i preko 35-40. To je, naravno, sa overclockanim procesorom i memorijom. Sa stock frekvencijama ne trebam niti pokušavat igrat na very high.
Cijelo vrijeme sam tako igrao, sve do zadnjeg nivoa kada si na onom nosaču aviona. Tu sam morao stavit medium/low detalje da bi bilo igrivo.
Prijatelju je isto tako zadnji nivo trzao i morao je smanjit detalje maksimalno, tako da mislim da je igra nešto s***ana na tom zadnjem nivou i da nije do hardvera. Bilo kako bilo, zanimljiva igra ali zbog svojih visokih zahtjeva ne zaslužuje visoku ocjenu kod mene, jer ovo već prelazi u sferu bezobrazluka.
Zaista mislim da postoje načini za napravit jednako lijepu igru (DX10 i svi ti efekti) ali da se vrti kao COD4 ili UT3, sa današnjim higher-end hardverom...
A ne ovako utrošiš xy novaca i misliš da imaš mašinu od kompjutera, a onda pokreneš Crysis i gledaš fakin slideshow...
Mislim, koga oni vuku za nos...