I tako u međuvremenu, dok sam bio baniran na pola mjeseca zbog otkrivanja linka za download Crysisa (kad je bio izašao), moj kompjuter je iskoristio to vrijeme naravno da me s_j_e_b_e šta je više moguće. Počinjem misliti kako on zapravo ima svoje Ja i kako me ne voli baš
U tih pola mjeseca otkrio sam čari sada već kao kuga proširenog problema, a to je - "nvlddmkm stopped responding and has recovered". Kompletan opis kroz šta sam prolazio se nalazi
ovdje.
Rezultat je da trenutno prodajem Reapere, a umjesto njih je unutra sada 4x1gb Supertalent CL4 memorija.
U početku sam imao 2x1gb te memorije i radila je bez problema na 1000mhz s latencijama 4-4-3-8 s naponom od 2.3V, no prekjučer sam ubacio još 2x1gb i sada je sustav nestabilan s tim postavkama. Napravio sam i clr cmos, vadio bateriju, i ponovo postavio na 1000mhz 4-4-3-8 2.3V ali ipak neće... Radi neko vrijeme ali onda ili freeze ili BSOD, tako da sam je sada vratio na stock postavke, ali to mi je glupo jer memorija ima veliki OC potencijal i ne želim je držat na stocku. Čisto za usporedbu, napravio sam Everest memory benchmark i na stock postavkama memorija postiže otprilike 6000-4000-5000mb/s rezultat, a kada dignem procesor na 3.3 i memoriju na 1000 onda to već skače na 10000-6000-6000mb/s (approx).
Šta bi mogao bit problem i kako ga riješit? Tnx...
P.S. Vista 32bit prijavljuje da imam 2.55gb RAM. Čitao sam neke članke o tome, navodno grafičke zauzimaju dio RAMa u količini koliko one same imaju RAMa (dakle meni je to 2x768mb = 1536mb, 4gb - 1536mb = 2.5gb), znači taj dio RAMa nije "izgubljen", tj. u funkciji je? Ali onda mi nije jasno zašto se isto to ne dešava kada imaš 2gb RAMa (onda prijavljuje svih 2gb)...