Imam stariju grafičku gainward geforce4 ti 4800se.
Nisam gamer ali se povremeno znam uloviti na neku igru.
Volim ispitivati mogućnosti hardvera kojeg imam pa sam tako krenuo u istraživanje ove kartice. Budući da je prastara, nema baš previše dostupnih informacija na netu.
Siguran sam da će netko od vas znati podosta o njoj.
Dosta me zbunjuje to što se navedeni model vrlo rijetko spominje a umjesto njega se u toj generaciji najčešće spominju 4200 i 4600 baziranima na nv17 i 25 dok je moja na nv28.
Everest pokazuje da je riječ o Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/750-8X XP. Vidim po nekim člancima da je ta kartica bila u svoje vrijeme zvijer.
Nisam ziher dali everest 100% točno dijagnosticira o kojem je hardveru riječ!? To me zanima zbog OC-anja.
Dali gainward kod modela geforce 4800SE ima samo powerpack verziju ili?
Također imam problem kod aktivacije skrivenih opcija u nVidijinom panelu. Imam instalirani Forceware 93.71.
Skinuo sam coolbits 2.0 koji je ubacio podatke u registry (provjerio sam) ali i dalje ništa od skrivenih opcija (samo 3D settings i u performance izborniku samo SLI opcija).
Skrivene opcije sam djelomično riješio sam RivaTuner 2 ali u hardware monitoringu mi se ne očitava temperatura procesora i fan speed. Kako to aktivirati?
Defaultne postavke cpu/ram za Gainward GeForce4 PowerPack su 275/550 što je riva i detektirala. OCao sam karticu na 300/630 i benchmarkao sa 3Dmark 10tak puta i sve radi odlično ali me brine što ne vidim kakva je temp. CPU-a.
Ima li tko kakvu korisnu informaciju za ovu staru dobrodržeću karticu?
Hvala!