View Single Post
Staro 02.12.2007., 15:04   #25
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ja osobno imam deathaddera.
Probao sam i mx518/g5, i mogu reći da mi je deathadder puno ugodniji.
Probao sam također i copperheada , no miš je simetričan i neugodan za ruku. Tj, potpuno je neergonomičan. (krait i diamondback su na istu šemu)

Deathadder je za dešnjake, ima 2 ogromne tipke (protežu se prek pola miša), koje su još malo udubljene i proširene pri vrhu, tako da ti prsti fino "sjednu". Bočne tipke su bolje i od G5v2, a kotačić je najbolji koji sam koristio. Miljama ispred mx518-ovog. G9 i mxRevo doduše imaju isto jako dobri scroll, iako neprilagođen za igre radi glupog tilt-wheela.
Probao sam i G9, i moram reći da je jako dobar, no nije mi *bolji* od deathaddera, a dođe ~700 kn, naspram addera koji je ~400. A i ne znam kome treba 3200 dpi-ja... Za usporedbu, to je ~1000 px na pomak od ~0.75 cm. Neupotrebljivo. Također, DA mi je ugodniji puno.

Na kraju se sve svodi na osobni odabir, no zašto je meni DeathAdder bolji od G5:
-oblik mi više odgovara (niži je)
-tipke su mi ugodnije, a i scroll (mekši, širi, taktilniji)
-bolji senzor (ovo nije neki veliki plus, razlike su neprimjetne, osim što laser ne tracka po nekim podlogama tako dobro)

Koje su prednosti G5?
Pa definitivno dpi switching i profili (razer ima samo 1 gumb za cycleanje profila, ne i dpi), utezi, bolji kabel (braidani), te driveri.

Uglavnom, moja preporuka je ili Deathadder (nikako neki drugi razerov - neisplativo "blještavo USA smeće )) ili eventualno G9, ako si baš kontra razera.

[EDIT]
Evo ti još 2, po meni, najobjektivnija reviewa:
G9
Deathadder

Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 02.12.2007. u 15:46.
Punio4 je offline   Reply With Quote