View Single Post
Staro 02.12.2007., 10:55   #76
$nuffy
Banned, Pygm4li0n klon

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Evo ja priznam da ga imam i ...?

Nemojte mi zamjerit, ali cemu vodi ova rasprava? Q ovo, Q ono, Q ovdje,
ajde kada je već rasprava potegnuta, da iskoristim priliku..

već neko vrijeme pratim pce, ali nikako da dodjem do poželjnog zaključka što se tiće Q-a

Dakle kada dodje do prepucavanja o isplativosti Q-a, svi se isključivo havataju podrške pojedinih (još uvijek rijetkih) aplikacija, ili pak nepodrške većine (ponajviše i ponajbitnije; igara) i čini mi se da se cijela ta diskusija nateže u sferi crno-bijelog. E sad, molio bih da me netko prosvijetli, ali ja sam po nekoj banalnoj logici na spomen višejezgrenih procesora kao prvu asocijaciju vidio multitasking ?! Kakva je tu situacija kada se uspoređuju 2jezraši sa 4jezgrašima ? Konkretno, uskoro pravim upgrade i namislio sam si uzeti quad core, ali nastojim biti prvenstveno praktičan.
Comp mislim koristit' za sasvim prosječne stvari, znaći; windozi sa standardnim aplikacijama, surf, multimedija i naravno gejmanje. Trebao bi imati rok trajanja oko 2 - 2.5 god. bez da gubi dah sa svakodnevnim izazovima. Da još malo bolje objasnim; volim onaj osjećaj dodatne pa čak i neiskorištene snage. Kada pootvaram cijelu silu programčića uz pretpostavku dovoljne količine ram-a, da comp ne pokazuje znakove zamora. Svjestan sam da bi nekakav E6750 izgurao sve što mu ja mogu natovarit bez ikakvih problema, ali zanima me dali bi to q6600 radio bolje i dugotrajnije ??? Znaći; ne koliko će pojedina igra/program raditi brže, nego koliko će programa/aplikacija dobro raditi paralelno ? Na kraju, koliko će ti moji multitasking prohtjevi ovisti o osi ? Navodno Vista ima bolju podršku za utilizaciju više jezgri radom pri samoj osi, ali opet ima neke druge svoje mane, kako se uopće ponašaju Q-ovi pod XP-om ? Ja još uvijek imam osjećaj da mi na mojem' single core SD 3700+ sve leti, ali dok npr. kao sada u pozadini melje DVD shrink, comp mi je za bilo kakve druge zahtjevnije procese praktički neupotrebljiv. Da ne spominjem anegdotu kako sam jednom naivno dok je DVD encrypter radio svoje, pokušao zaigrati COD2 online Totalna paraliza. Nadam se da sam dobro dočarao svoju dilemu, i da mi netko može pomoći da shvatim.

Sorry na ovom eseju, prvi mi je pa sam se malo zanijeo

ako zaspamava thread, molio bih da ga se ne briše već negdje premjesti, jer su mi bitna razmišljanja na temu, a nisam htio otvarat novi topic, kada su se ovdje očito upućeni ljudi dotakli problematike.
$nuffy je offline   Reply With Quote