Evo ukratko malo. Jer evo nemam živaca a i umoran sam.
Nažalost opet tužne vijesti.
Otišel sam u 8 iz Koprivnice i stal kod anidre. Pokupili smo se u grad, ja sam digel kune i promijenil ih u eure, i krenuli u Slo. E sad jedno 3 sata smo proveli na našoj granici jer su nam
naši htjeli naplatiti carinu na sve 10% ili druga mogućnost je da ovo kaj nam ide po stopi carine 0% moraju dati nekakve obrasce na koji se navodi svaka stavka iz računa. E sad mi imamo 31 stavku. Po tom obrascu idu ovakva davanja 10+10=20kn ide carini za nekakvu njihovu pristojbu i još 20kn uzme pošta na granici za uplatu. Kad se samo to pomnoži dobije se 31*30kn=930kn. E sad još moramo platiti na ventilator koji su napravljeni u kini i tajvanu carinu. E onda se na plaća porez(PDV). On se plaća po ovoj računici.
(Cijena robe bez poreza + carina) * 1.22. To znači da mi plaćamo porez na carinu.
Izabrali smo varijantu 10% nek nam carine jer je jeftinija. Jer u suprotnom moraju svaki predmet pogletat itd..... Da to sve popišu bi čekali ho ho ho.
Onda je pak ograničenje od 5000kn koliko smiješ uvesti, ako uvoziš više od toga moraš ići nekam drugam robu cariniti, ali to nam se nije desilo(imali smo malo sreće)
e sad poslje vam budem točno napisal koliko mi još trebate dati novaca.
e sad druga vijest. od onih 8 Nexus 12cm ventilatora je bil samo 2 komada. Oni budu došli drugi tjedan oko srijede u cool-pc, a kad dođu tam mogu ih poslti u Ormož. e sad se moramo dogovoriti kome da šaljem ta 2 ventilatora. od ovih 6 ventilatora koji nam nedostaju možete još svi odustati ako vam se neda plaćati još 10% carine(novih troškova od grupe: sprcaj me cariniče)
kaj se tiče budućnosti ove teme, neznam kaj bu. svaki put prek granice dok prođem moramo više novaca dati. sad ispada na kraju da nam neka stvar bude došlo ovoliko.
[(cijena bez SLO poreza) + 0,1*(cijena bez SLO poreza)]*1,22 +
(nekakvi obrasci na koje carinici pišu vezano sve ovo za carinu i porez a to je 20kn po obrascu) +
(20kn kaj pošta na granici uzme za proviziju na gore navedenu uplatu)
ja neznam kaj bi rekel. meni je neugodno kaj moram tražiti još novaca od vas i nisam vas na vrijeme upozoril. ni ja sam nisam znal.
e sad opet me muči zakaj nam prvi put nisu stavke posebno stavljali na svaki obrazac već samo na jedan i nisu pilili. rekel sam kaj je prije bilo i samo su odmahivali sa glavom i rekli vi morete kaj očete reći.
sutra dok u zg dođem budem sve izračunal pa vam se javim.
moramo rešiti ovo još sa ova 6 ventića. dal ih oćete ili ne.
uvijek u dućanu ZOLA(
www.zola.hr ) može kupiti Scythe ventilatore. oni su distributeri za Scythe. 12cm su 120kn, oni sa FDB motorima.
http://www.zola.hr/index.html?lmd=39412.849201
ostatak robe je sav kod mene i sutra ju sa sobom nosim u zg pa ćemo oda se razdjeliti.
nažalost ova carina mi je ubila veselje u novim djelovima.
Novi blok za cpu mi nekak kilavo izgleda, stari mi je bil ljepši. Ovaj crni materijal gore(acetal) je fora na dodir. to je zapravo neka vrsta zamjene za metal ali je puno lakši od metala.
Tu pročitajte malo o njemu . a ima i na wikipediji.
sutra onda budem stavil par slika i ostatak.
idem se sad okupati i spat. čujemo se.