View Single Post
Staro 01.12.2007., 22:57   #22
Moncho
Premium

Moncho's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
de nam pridoci kakav SS da vidim kako ti to zaista leti tvoj.... crysis, si mozda siguran da je to crysis, da ti ciko na 'pajaci' nije mozda podvalio farcry pa si ga pokrenul i ono vidio kako sve to radi..... ccc sta sve ljudi danas nece da pricaju..... lolac i to veliki.

Inace posjedujem E6420@3.3GHz i Evga 8800 GT @710/1000 i doticni crysis, moj crysis ne tvoj radi na 25-30 fps na high@ 1680x1050 o very high ne mogu niti razmisljati jer znam da ce je baciti na koljena... AA spada us sferu naucne fantastike.. naravno to u je i 2 GB rama. Za crysis ti ne treba quad core CPU jer on ne zna ni iscjedit c2d proc....
S

Sorry za OT mod.... ali jednostavno sam morao da odogovrimm...
A sada u vezi novi NVIDIA grafickih rjesenja, jednostavno je sve shvatiti, vratite se samo malo unazda i pogledajte koje su bile najavljenje sepec G92 modela...... obecavalo se brda i doline, obecala se 2x bolje preformanse nego sto je GTX.... no sve je to lagano zaborvaljenjo je ATI/AMD nije izbacio nesto sto ce zbaciti GTX sa tronaa..... i naravno desiti ce se ista stvar.... AKo AMD ne izbaci nesto ubitacno...... nedje ni NVIDIA izbaciti nista revolucionarno, samo ce dodatno optimizirati arhitekturu i to je to, za njih minimalno napora ali nova kolicina novca, kojeg vec imaju i na pretek. Sasvim razumljivo zar ne.

Dakle, ono sto je bitno u cijeloj ovoj prici, nije upoce relevatno sto NVidia najavljuje,cak sta vishe, sutra ce oni izbaciti chip koji ce pomesti sve trenutno na trzistu sa 2x bolji performansama, ali cemu...... nema potrebe....
Cekamo ATI ja sa novim vijestima... jer koliko god to neki osporavaju ATI malkice kaska za NVIDIA om i to je ono sto je najgore za krajnje kupce..., ne postojanje konkurencije... ubija napredak i dize cijene... a ti je ono sto svi mi manje zelimo zar ne ?/

Dakle, cekamo ATI/AMD da ponude ono sto oce

Zadnje izmijenjeno od: Moncho. 02.12.2007. u 11:23.
Moncho je offline