View Single Post
Staro 01.12.2007., 22:30   #695
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Spacemaster Pregled postova
- najkvalitetnija naponska jedinica u 8-faznoj digitalnoj izvedbi, uz Yageo R68 induktore (nema pada napona...
Pad tj oscilacije napona su uvijek tu. Te oscilacije se mogu smanjiti ali nestati sigurno ne mogu.

Citiraj:
- Fusion Block System koji može da se koristi kao sistem za dodatno povezivanje vodenog sistema i nešto što će oduševiti overklok zajednicu (ali ii bez njega ima dovoljno bakra za rashlađianje još jedne ploče )
Iskreno receno-hladjenje za mosfete me uopce nije nesto impresioniralo. Bilo bi bolje da su ga odvojili i da prestanu koristit 5kg bakra po ploci za hladjenje.
Citiraj:
- trenutno najbogatiji BIOS koji uveliko dozvoljava postavljanje napona preko 2.2 V za procesor! Na sve to svaki naponski sektor je promenjiv unutar BIOS-a, što će reći svaka stavka može da se podesi do najmanje stabilne vrednosti, što će uveliko smanjiti temperature, a opet ponavljam i overklok.
Itd...
A koji to proc moze izdrzat na 2,2? Bio on na 10° ili 50° ili na -150° on jednostavno puca.
Citiraj:
Ja živim od testova matičnih ploča, bukvalno svaka mi prođe kroz ruke i znam šta pišem kad pišem, autor sam preko 200 članaka stoga ako ovo shvatiš kao sugestiju shvatićeš
Pozzz
Drago mi je zbog tebe

ps.ako smijem prokomentirat-svako malo dodje neki link sa SX-a. Reklamirao si ga vec, ali svaki post ti je neki link sa SX. Ne povodim svadju ni slicno, cisto informativno me zanima pa ako mozes odgovorit bilo bi lijepo.
Optik je offline