View Single Post
Staro 01.12.2007., 21:45   #692
Space
ASUS
Moj komp

Space's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
@spacemaster... ma daj, brisi s tim, ta ploca ne moze nista sto jedna p5e ne moze, osim sto ima vodeni blok i 2 gigabitne mrezne... bacanje novca

@wolverine.. abit nema toga, barem ne na p35 non pro (a mislim cak ni da pro nema, al ona nema izrazen problem s vdropom, nesto sitno undervolta al nist specijalno)

od jeftinijih ploca mozda gigabyte p35 dq6 sa svojom 12 faznom regulacijom napona ili dfi P35-T2RL, jeftiniji brat ploce koju je wolv preporucio, koliko sam vidio sa quad-ovima ima pad napona od svega 0.04V (idle to full load) sto je sa svojom 4 faznom regulacijom vise nego izvrstan rezultat
Profi, moraš da budeš progi da bi našao manu mom postu, šala naravno.

Naslov glasi koju plocu za q6600 , a najbolja za to je bez sumnje ova, a zašto?
- najkvalitetnija naponska jedinica u 8-faznoj digitalnoj izvedbi, uz Yageo R68 induktore (nema pada napona i zagrevanje je manje, samim tim i oc)
- podrška za 1333 / 1066 / 800MHz FSB, kao i za 1600MHz za nadolazeće Intel Extreme 45nm procesore
- podrška za ATI CrossFire™
- važno je napomenuti jednistveno rešenje proširenja PCI-Express linija, tj. CrossLink čip. Uz njegovu pomoć je konačno moguće ostvariti 2x x8 PCI-Express linije kao i jedan x16 PCI-Express slot za nadolazeću tehnologiju u vidu TRI-FIRE sistema zasnovanih na uparivanju tri ATi grafičke kartice, zarad što boljih gejmerskih sposobnosti (ovo je jedina intel ploča koja koja ima ovoliko jak PCI-E segment i ATI-jeva TRI-FIRE tehnologija na ovoj ploči ima da propeva)
- dodatna, poboljšana audio kartica - SupremeFX II (zvuk ove kearte ne može da se poredi sa integrisanim rešenjem)
- Fusion Block System koji može da se koristi kao sistem za dodatno povezivanje vodenog sistema i nešto što će oduševiti overklok zajednicu (ali ii bez njega ima dovoljno bakra za rashlađianje još jedne ploče )
- trenutno najbogatiji BIOS koji uveliko dozvoljava postavljanje napona preko 2.2 V za procesor! Na sve to svaki naponski sektor je promenjiv unutar BIOS-a, što će reći svaka stavka može da se podesi do najmanje stabilne vrednosti, što će uveliko smanjiti temperature, a opet ponavljam i overklok.
Itd...

Ja živim od testova matičnih ploča, bukvalno svaka mi prođe kroz ruke i znam šta pišem kad pišem, autor sam preko 200 članaka stoga ako ovo shvatiš kao sugestiju shvatićeš
Pozzz