View Single Post
Staro 01.12.2007., 20:34   #14
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor lovretta Pregled postova
Slušalice sa N A J B O L J I M zvukom do 200kn su definitivno KOSS Porta Pro. Zvuče odlično, s tim da im frekvencijska karakteristika nije potpuno ravna - bas je malo naglašeniji, srednji su dobri, dok su visoki malo povučeniji - što ipak ne daje "tamni" zvuk, već ugodan i "mekan". Također i pozornica im je odlična, također malo leak-aju okolo.
Sluše koje su podjednako dobre, po nekima bolje (stvar ukusa) su Sennheiser PX-100 (ali 400+ kn), imaju neutralniju frekvencijsku krivulju i svjetliji zvuk, (stvar ukusa, netko voli dosta visokih, ja npr i ne baš), također puno leakaju.
Što se tiče in-ear slušalica, za te novce ja bih izbjegao sve. Imao sam priliku čuti dva sony modela, jedan malo jeftiniji ~220kn i neke od ~300kn, i, kako da se najblaže izrazim, zvuk im je dosta neuravnotežen. Bas je (pre)prejak, srednji tonovi su negdje iza nekog debelog zida, a tek visoki tonovi - parada izobličenja, ko da reproduciraju samo harmonike bez zvuka .
Vezano za to što ipak ne želiš slušlice koje imaju "sponu" preko glave, vjeruj mi da u ovom slučaju to ne igra neku ulogu, jer su zapravo jako udobne, i ne zamaraju - sigurno će bit udobnije od bilo kojeg in-ear-a ili onih što se "zakače" na uho. Još uz to su sklopive, nakon čega su vrlo malih dimenzija, a i rasklopljene su male.
Eto, ako ti je zvuk prioritet, ne traži dalje. Jest da im je izgled čudan, ali... Za te novce nema boljeg zvuka.
Da, vidiš, te iste slušalice mi je i frend preporučio i uopće ne sumnjam u tvoju i njegovu preporuku, jedino što mi nije baš po volji to što su preko glave, ali dobro,možda i to pregrmim Gledao sam dosta reviewa po netu i dosta su nahvalili od sonya MDR-EX71, do kojih bi se mogao rastegnuti. Nije da kategorički odbijam slušalice s onim preko glave, no takve vreste sluški mi djeluju dosta sportski, a štajaznam, neznam ni sam više..... što se tiče zvuka, činjenica jest da ne želim da mi zvuk bude prepun bassa tako da mi glava otpadne i zamuljani visoki i srednji, no ponovo bih htio da kad stavim neki lounge album gdje ima dosta bass doinica da to bude korektno odsvirano, a ne da imam osjećaj da netko lupa po limenkama Valjda sam se navikao doma na dobar zvuk iz Jamo Classic 6 zvučnika pa ne želim spasti s konja na magarca
Za neke sennheiserove in-ear modele sam čuo baš to, da im fali basa ali da odlično sviraju ostatak. Da li tko ima iskustva sa (neko vrijeme mnogo hvaljenima) Koss The Plug? Volio bih ako ima tko iz Rijeke tko ima slušalice cjenovnog razreda oko 200 kn da se javi pa da dogovorimo da navratim jedan dan do njega čisto da isprobam kako zvuči na njegovim slušalicama. Hvala svima na dosadašnjim komentarima
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote