Znači budžet je 6000 kuna. S tim novcem
kupujem i monitor, tipkovnicu, zvucnike, pržilicu i ostalu periferiju. Glavna funkcija kompa ce bit gledanje filmova i slusanje muzike (znaci treba neki
dobar/pristojan/velik monitor i neke malo bolje zvucnike) i normalno
nagomilavanje tona nepotrebnih sadrazaja na njega (velik hard) i sve to
skupa mora tiho radit

E da, mozda mi se nekad zaleti i neka igra
zahtjevnosti tipa Crysis (cekam novi Total War) pa i to bi trebalo nekako
progutat na med/low detaljima. Komponente ne moraju bit iz jedne trgovine,
mogu bit iz vise njih, samo da budu sve u Zagrebu. Ako Vam se da možete sve tražit preko nabava.net.
Apsolutni prioritet je tih rad, a ako ćemo morat nešto zakidati onda je to grafička.
Znači,
Monitor - Trebao bi biti neki veliki widescreen flat pristojne kvalitete. Marka ne mora bit, mora zadovoljit gore navedene uvjete.
Hard - Ciljam na 500 GB, mora bit tih (pod tim mislim neka normalna visina buke, ništa ekstremno nisko) i kvalitetan. Ako za istu cijenu postoji više GB od manje poznatog ali pouzdanog proizvođaća može i to.
Proc - o njemu nisam uopce razmisljao, uglavnom neka bude neka mrcina sa 6 milijuna jezgri

(ili sa onoliko koliko će mi bit potrebno pri pokretanju nekih zahtjevnijih igrica)
Graficka - Ako će ostati novaca onda neka bude dobra i podržava DX10. Ali radije ću kupit neku jaku grafičku koja ne podržava DX10, nego neko smeće što jedva radi ali podržava DX10.
Maticna - Ne mora bit cudo tehnike, ali mora sve ove komponente lijepo
povezat. Ovdje necemo stedit, ali necemo ni ic u neke ekstreme. Uglavnom ovdje je kvaliteta prioritet.
Hladnjaci, kućište i napajanje - Mora bit dosta tiho tak da mogu spavat kad se nesto skida preko noci..
Zvucnici - 2.1 best buy do 400 kuna.
Pržilica - best buy do 300 kuna.
RAM - Ovdje ciljam na Transcend 4GB, DDR2, (2x2048MB), 800MHz za 547 kuna iz Diskont24.
Tastatura i mis - Nesto standardno, ni preskupo ni prejeftino.
Ako sam nesto izostavio slobodno nadodajte. Uglavnom prioriteti su buka i
što veća kvaliteta za što manju cijenu.