View Single Post
Staro 01.12.2007., 17:05   #13
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Slušalice sa N A J B O L J I M zvukom do 200kn su definitivno KOSS Porta Pro. Zvuče odlično, s tim da im frekvencijska karakteristika nije potpuno ravna - bas je malo naglašeniji, srednji su dobri, dok su visoki malo povučeniji - što ipak ne daje "tamni" zvuk, već ugodan i "mekan". Također i pozornica im je odlična, također malo leak-aju okolo.
Sluše koje su podjednako dobre, po nekima bolje (stvar ukusa) su Sennheiser PX-100 (ali 400+ kn), imaju neutralniju frekvencijsku krivulju i svjetliji zvuk, (stvar ukusa, netko voli dosta visokih, ja npr i ne baš), također puno leakaju.
Što se tiče in-ear slušalica, za te novce ja bih izbjegao sve. Imao sam priliku čuti dva sony modela, jedan malo jeftiniji ~220kn i neke od ~300kn, i, kako da se najblaže izrazim, zvuk im je dosta neuravnotežen. Bas je (pre)prejak, srednji tonovi su negdje iza nekog debelog zida, a tek visoki tonovi - parada izobličenja, ko da reproduciraju samo harmonike bez zvuka .
Vezano za to što ipak ne želiš slušlice koje imaju "sponu" preko glave, vjeruj mi da u ovom slučaju to ne igra neku ulogu, jer su zapravo jako udobne, i ne zamaraju - sigurno će bit udobnije od bilo kojeg in-ear-a ili onih što se "zakače" na uho. Još uz to su sklopive, nakon čega su vrlo malih dimenzija, a i rasklopljene su male.
Eto, ako ti je zvuk prioritet, ne traži dalje. Jest da im je izgled čudan, ali... Za te novce nema boljeg zvuka.
lovretta je offline   Reply With Quote