View Single Post
Staro 30.11.2007., 17:11   #26
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
uffff. predug post, morat cu navecer procitati
Bio sam inspiriran
Citiraj:
samo da napomenem da na ono sto sam pohvatao na brzinu - igre koje si nabrojao vecinom ne iskoristavaju ni 50% modernih procesora tako da su za mjerenje performansi jako los izbor.
imho company of heroes je jedna od zahtjevnijih igara danas i podosta ovisna o procesoru i kolicini memorije kao i supreme commander... Zao mi je sto nisam imao prilikom testiranja world in conflict, cod4, Crysis... al te su igre na racunalu koje sluzi za igranje a ne za testiranje

Da nebi bilo zabune valja napomenuti da su gornji rezultati plod mog osobnog testiranja (kako sam bio u prilici imati vise procesora ) za moje potrebe (odlucivanja na kojem cu procesoru ostati) te su vrsena sa 2gb ddr2, 8800GTS 320 i na 17" Samsung LCD-u pri rezoluciji 1280x1024... Sigurno je da bi rezultati bili vise u korist "jacih" procesora i u svakom slucaju drugaciji pri visoj rezoluciji i sa drugom grafickom karticom (npr. 8800GTX). No pisuci ovaj post potrazio sam i rezultate po netu i vidim da razlike sa drugacijom grafickom karticom postoje ali su u konacnici rezultati slicni mojim testovima.

Takoder svrha mog posta je bilo da napomenem ono sto je vise manje poznato, da se za jeftine novce moze dobiti dobar procesor a razlika utuci u npr. kvalitetniju graficku karticu. Dakle za krajnje perfomanse bolji je izbor AMD 4000+ il E21XX (jos ako su oc-ani kud ces bolje), 2gb ddr2 i npr. 8800GT (molio bi da me ne napadnu sa "a zasto ne HD38X0" ovo sam uzeo primjera radi ) nego E6750, 2gb ddr2 i npr. 7900GS il, sacuvaj Boze, 8600gts (stavit cu namjerno nvidie ).

Citiraj:
isto tako, kao sto vjerovatno i sam znas spomenuti x2 4000+ se dosta dobro clocka tako da nisam vidio ni kako je OCani intel kojeg spominjes tu u nekoj prednosti cak i ako korisnik odluci ici na OC.
Istina je da 4000+ ima dobar oc potencijal no E21xx serija se pokazala (barem meni) kao bolji oc-er i kao procesor koji je u takvim uvijetima ima najbolji omjer perfomanse po Kn ...zato sam u konacnici i zadrzao E2140 konkretno. No, to da X2 4000+ spada u kategoriju best buy sam i gore naveo

Citiraj:
sve u svemu, svi u pravu, nitko u krivu ali da ga ***es nemozemo se sporazumjeti
E.T. je offline   Reply With Quote