Citiraj:
Autor p3tar
Probaj stisnuti masku kod djela di ti je bleeding, ja sam na jednom malo počeo dobivati u doljnjem lijevom kutu, ali samo kada upalim svježe monitor, nakon sat vremena rada, bleeding je nestao. U prošlih par dana sam masku par puta malo jače stisnuo na tom djelu, više uopće nema bleedinga. Daj slikaj kako ti je to slika pomaknuta, jer sam bleeding, ako je manji, mislim da nije dovoljan za reklamaciju.
|
ne znam da li se vidi iz ove slike, jer ako slikam po cijeloj strani, onda se niš ne vidi. uglavnom, s ljeve strane, po vertikali, slika je na donjem dijelu udaljena cca 1mm od samog ruba, dok je na gornjem dijelu udaljena cca 2 mm. Također, horizontalno, u ljevom donjem kutu je slika udaljena isto 2mm od ruba, a u desnom 1. Kao da je cijela slika malo zakrenuta, ali samo na lijevoj polovici ekrana. I position opcije su mi zasivljene.
Što se tiče bleeedinga, nisam previše upućen u tu priču, ali koliko sam čitao nije riječ samo o tome da se vidi na crnoj podlozi, već i na ostalim bojama. E pa je ne primjetim bleeding ni na jednoj jednobojnoj podlozi osim na crnoj, ali tu ga ima relativno dosta. Kad je upaljeno svjetlo, onda je jedva primjetno, ali ako ga tražiš onda ga i primjetiš. Kad je svjetlo ugašeno, onda je dosta vidljivo, i to na sva četiri kuta. I ovo mi je teško opisati, nije jako, ali je vidljivo, i kao da ide skroz do sredine, tj kao dvije dijagonale u križ (nisam siguran jel me to či varaju pa zbog većeg osvjetljenja u kutevima izgleda kao da ide od jednog kuta do suprotnog, al uglavnom ima ga).
EDIT: Baš probah, u Nokia Monitor Testu, jitter test se baš vidi na vertikalnim linijama kao da su dvije rubne zakrenute prema centru na gornjem dijelu.