View Single Post
Staro 28.11.2007., 03:10   #1
tomcus
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Arrow Konfiguracija do 4500 kn

Pošto se u software razumijem prilično dobro a u hardware jako malo ili skoro ništa, molim vas za pomoć.
Naime imam novčanu mogućnost složiti novi komp do cca 4500 kn (bez monitora, tipkovnice, miša i ostale periferije) pa bi volio čuti vaše prijedloge za pojedine komponente.

Za hard disk sam odlučio da bi to bio SEAGATE Barracuda ST 33220620AS, SATA II, NS 7200 o/min, 16 MB cache za 586 kn, a šta se ostalog tiče imate potpunu slobodu odabira, naravno samo da je u tom nekom cjenovnom rangu koji sam naveo, s tim da bi bilo bolje da je konačna cifra bliža 4000 kn, nego 4500 kn. Šta se procesora tiče, frend mi je preporučio AMD, al vidim da tu ljudi više preferiraju Intel pa ste i šta se toga tiče slobodni u odabiru. U svakom slučaju bi dvojezgreni, što novije tehnologije i ne ispod 2 GHz. Memorija bi volio da je 2 GB il 2×1 GB, kak to već ide. U matične ploče se ništa ne razumijem, znam zamo da bi brzina sabirnice matične ploče trebala bit jednaka brzini memorije radi najboljih rezultata. Izbor grafičke kartice mi je isto veliki upitnik, mislim da bi najbolja bila neka zlatna sredina, nekaj oko 1000+ kn, nisam prezahtjevan šta se tog tiče. Htio bi samo napomenut da mi kompjuter prvenstveno treba za hrpu programa, multimediju, surfanje, downloadanje a igrice nisu takav prioritet.

Unaprijed puno zahvaljujem svima na pomoći

Zadnje izmijenjeno od: tomcus. 28.11.2007. u 03:48.
tomcus je offline   Reply With Quote