View Single Post
Staro 27.11.2007., 12:36   #1
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Review: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB (ST3250410AS) a.k.a. Speedy Gonzales

Nakon malo nagovaranja Domyija da uzmem Seagate disk(mada ih ne preferiram) odlučio sam ga isprobat,a disk mi se toliko dojmio da sam napravi jedan mali review
Pa eto počnimo
To je Seagate 250Gb,s oznaka ST3250410AS.Moj je iz singapura,e sad mislim da ima i iz kine ili gdje već pa bi trebalo i na to pripazit.Dizajn diska je Single Platter,daklem disk je jako tanak za razliku od ovih obićnih,što ga čini jako tihim(ne rošta u kavezu pa nema ni potrebe za spužvicama ) i hladnim.Sadrži u sebi tehnologiju vertikalnog zapisivanja što ga kombinirano sa Single Platterom čini jako brzim,štoviše najbržim 7200 rpm diskom.
Slijedi Testiranje
Testirao sam sa HD Tachom jer je ovak općenit tool za testiranje diskova
Quick 8mb

Long 32mb

Disk sam prvo usporedio sa Raptorom 74Gb čisto da se vidi koliko je zapravo brz.
Quick 8mb

Long 32mb

Drugi test je usporedba sa prošlim Samsungom 320gb koji je završio u NAS-u(pogledajte prvu sliku i sad ovu)
Quick 8mb

I zadnja usporedba je sa RAID 0 2x160gb(čist informativno)
Quick 8mb

Kao što sam naveo na početku rekao sam da je disk hladan,tj. negrije se uopće.Pa evo da vidite i temperature bez ventilatora nakon par sati rada

Što se tiče Realtime aplikacija spram samsunga 320gb definitivno se osjeti. Do bržeg ulaska u programe,do bržeg otvaranja slika u photoshopu ma sve je nekako brže nego sa samsungom. Disk me jednostavno oduševio totalno. Eto ako neko kupuje uskoro neki disk neka ubode ovog Seagate-a(točno te oznake jer postoji i 620 verzija a ona je deblja i nije toliko brza) i neće požalit.

Pozitivne strane diska +
Hladan,tih,brz

Negative strane diska -
Nema
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote