View Single Post
Staro 26.11.2007., 19:44   #24
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
ima, jedan je baš dans komentirao kako mu je review na sobitzi pretežak
Pa i je, kad slike nisu smanjene kad su postavljene u thumb, nego su veličine thumba, a težine ~0,5MB (npr. prva slika gdje su 3 kartice poredane).
Od slika napraviš mali thumbić koji će zauzimati 2kb, a linkaš na veću sliku. To i je svrha thumba, a to na sobitzi nije tako napravljeno.
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
treba dopustiti vece velicine slika od 50kb al imho max velicina slike koju bi ja dopusto bi da bude 640x480 jer na njoj mos sve vidjeti a opet nije prestrasno velika .
Čuj, nije baš pametnog postavljati ograničenja u rezi slike, kad ti dođe momak i napravi PNG od 320x240 i težine pola mege.
Citiraj:
Autor plastisha Pregled postova
nisam shvatio, ako je pravilo 50k po slici onda ja nisam kršio pravila jer su moje slike bile oko 20k - veličine 400x300

kolko sam ja shvatio (po vucinom objašnjenju) to je 50 kb po postu znači 10 slika ak imaš u postu -to mora bit 50k.

=thumbnail od 5 k

koje je pravilo nakraju?
Pravilo je, ako je jedna slika da može biti 50kb bez thumba. Znači, to je slika koja se odmah otvara prilikom klikanja. Ti si imao više slika, koje se odmah otvaraju i bile su raznih težina, međuostalima i jedna za koju znam(o) da je bila preko 150kb, ako se dobro sjećam prijavljenog posta (post nije bio prijavljen zbog težine slike, već zbog drugih stvari). Eto...

A kako je ovaj thread potaknut (pretpostavljam) time što si ti maknuo sve svoje slike iz thread-a o modu kučišta (a nisi ih trebao maknuti potpuno, već si mogao za ostale ostaviti barem linkove ili čak - kako sam ti se i sam ponudio za pomoći, jer sam i ja kriv pošto te nisam odmah u početku upozorio na težinu slika, da ponovno sve reupload-amo i sredimo ti thread da bude po pravilima). Nažalost, tvoj thread sada izgleda tako kako izgleda, jer si izbacio slike. Ali što je tu je - budemo vidjeli što admini kažu na sve ovo što je Mar pokrenuo.
Vuco je offline   Reply With Quote