View Single Post
Staro 26.11.2007., 16:42   #9
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Imo sam u planu i ja kupit tog della, al toooolko bugova ima taj monitor, da nije vrijedan mučenja oko njega. Čito tu na forumu za jednog čovjeka da ga je moro vraćati 3 puta. Straaašno za jedan dell....
ajde ti procitaj ponovo taj topic pa ces vidjet da se nije radilo o 2007wfp nego o 2007fp koji je PVA monitor u 90% slucajeva, povremeno se desi da dode i sa IPS matricom al rjetko.

kako mi tlak digne kad ljudi mjesaju modele i onda generaliziraju zapravo!

Da, 2007WFP ima problema tu i tamo, ali ne svi i vecina ljudi sto ih ima je prezadovoljna i kod nas afaik su svi sa S-IPS matricama jos uvjek i kao takvi sa svim svojim problemima 3 stoljeca ispred bilo kojeg TN monitora.

@jedan.tamo.. osnovni argument za kupovinu tog della naspram asusa ili samsunga je matrica koju dobijes/kupis s njim, ima drasticno veci kut gledanja, puno preciznije boje, manji backlight bleeding itd. A sto se tice macbook pro-a, on ima dvi konektor, tako da nema gubitka kvalitete slike + graficke kartice ugradene u laptope su odavno sposobne prikazati bitno vecu rezoluciju od one koju imaju monitori na njima uglavnom, tak da bez brige.

btw.. 22" su iskljucivo TN i iako su nesto veci dimenzijama, radna povrsina je identicna i mozda samo dobro izgledaju, al to im je jedina prednost pred monitorima s boljim matricama

sto se tice najboljih monitora do cca4000kn trenutno to bi bili: dell 2007wfp (wide), HP LP2065 (standardni), philips 200P7ES, te nec 20WGX2 PRO (wide) koji je najbolji, ali ima izuzetno reflektivan ekran sto smeta dosta ljudi, nema pivot i skuplji je 200-tinjak kn od maximalne cijene

EDIT:
naravno, ukoliko se ne trazi monitor vrhunskog prikaza tu je uvjek neki 20/22" lg ili philips za manje od 2500kn (uz obavezan dvi!)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder