Evo, rekao sam da cu dati opis kako rijesiti problem ako se kome drugom dogodi da su propali podaci s diska jer se isti mogu vratiti.
Dakle, u racunalu koje normalno funkcionira trebaju biti spojena dva HDD-a, ispravni na master, a onaj s nestalim particijama na slave (Oprez! Novije ploce uglavnom imaju samo jedan IDE utor). Takodjer, mora biti spojen citac ili przilica s kojeg mozemo pokrenuti boot CD. E sad, ako smo sve to ipak pospajali, slijedi laksi dio. Povrat izgubljenih particija napravit cemo sa programom koji se zove Hiren`s Boot CD (mora biti bootabilni CD, ja sam koristio verziju 9.3). Ubaci se CD u citac, resetira racunalo i bootamo programe s CD-a, usli smo u DOS, ima ih puno, nas zanima Active Partition Recovery 3.0. Izaberemo taj program. Otvorimo ga. Sada vidimo particije na kompjuteru, odnosno vidimo particije na ispravnom disku (to ne diramo!!) i vidimo (u mom slucaju) particiju na drugom disku (sve je pretvorio u jednu, D i E su nestale). Izaberemo "Recovery" za disk za koji smo utvrdili da su s njega nestale particije. Kada ga program scenira i povrati mu particije, izidjemo iz programa. Po novom podizanju windowsa, odemo kao i obicno na My Computer da pogledamo particije, sada tamo vidimo i particije s onog drugog diska i svi podaci s njega su nam dostupni, mozemo prebacivati na onaj prvi disk, prziti, bilo sto...
Nije komplicirano.
(Kako u naslovu teme na pocetku dodati "rijeseno"? Pokusao sam na Edit, ali ne vidi se u naslovu.)