Evo ovako, imam par pitanjaca
Za pocetak, da se zna na cemu radim - Acer Aspire 5671AWLMi (centr duo 1.6, 1GB ddr2, ATIx1600, Hitachi sata 120GB, 5400)
ako treba još koji detalj pitajte
šta bi želija napraviti....
naime, laptop je došao sa predinstaliranim XP Home i disk u FAT32 formatu. Dvije su particije od oko 55 GB, i koliko sam uspija skužiti jedna skrivena particija od oko 6GB, kao neki backup, nean pojma...
I od prvog dana mi je nekako neuobičajeno spor komp uzevši u obzir konfiguraciju (a većinu nepotrebnih drivera i sl sam maka), i netko mi je rekao da to sve može biti do FAT32 (ima sam i drugih problema, tipa onog da ne podržava single file veći od 4gb....)
I šta sad imam namjeru napraviti. Formatirati ka komplet, prebaciti iz FAT32 u NTFS i malo promijeniti velicinu particija, te staviti XP-pro (vista ce sacekat jos malo)
Sta se tice samog formatiranja, nikad nisam radija sa SATA diskom... no obični ATA disk sam na stolnom kompu formatira masu puta, sa CDom od XPa... no problem kod toga
ali znam da za SATA treba instalirat drivere sa floppyem i sl, pa me muči kako da to napravim na laptopu?? USB stick ili nešto??
i nakon šta formatiram sve particije.... kako da ih "maknem", tj da imam jednu od tih 120GB? pa ju kasnije nakon inst windowsa nasjeckam sa partition magicom?
i kako se fat32 baci u ntfs??? prije formatiranja se odabere opcija ili??
nadam se da me netko uspija pohvatat

hvala unaprijed
--e da, neznam jesam sli fula podforum, pa nek moderator premjesti ako treba