Tema: Bios flash
View Single Post
Staro 24.11.2007., 20:35   #9
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@Bubba
Neznam ali sam čitao na jako jako puno mjesta nakon što mi je potpuno neobjašnjivo propao jedan flash (naravno bilo je zahlen sie zahlen za fleshanje) da ta opcija kad je upaljena ima tendenciju sprcati flashanje na velikom broju ploča, sve prođe normalno bios ti veli da se napucao ali nakon reboota imaš prazan ekran, inače nakon što mi se ploča vratila s flashanja ponovo sam je morrao flashati istim tim biosom s iste diskete kao i prvi put (konji u serrvisu su mi napucali krivi bios na ploču - od verzije bez LANa pa mi nije bilo mrežne) ali sam ovaj put ugasio u biosu tu opciju (mislim da je čak bila kao default upaljena ali više se niti ne sjećam) i sve je prošlo kako treba - bolji dokaz meni netreba da ta opcija bolje da je ugašena jer svakako nema koristi neke od nje za flesh prema tome...
Inače valjda netreba komentirati ono sa loadanjem defaulta radi OCanja i mogućih grešaka u flashu radi toga...?

@Cluth
Pa u biti nema velike pameti na DOS boot floppy iskopiraš awdflash.exe (ili kako ti se već zove aplikacija) i bios koji dolazi kao neko_ime.rom ili bin ili što već i bootaš s diskete sistem pogledaš si komande u dosu od flashera i natipkaš mu parametre (budeš vidio kakve opcije imaju sa -? ili nekom sličnom naredbom u dosu) i čekaš dda se napuca i moliš se bogu da ne nestane struje ako nemaš UPS inače bilo bi ti dobro napravit kopiju biosa prije flasha a na jako jako puno stranica imaš sve o tome detaljno pa mislim čak i tu po forumu...