Tema: Bios flash
View Single Post
Staro 24.11.2007., 17:49   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle mislim da nema razloga da ne fleshas iz wndowsa ako ti gigabyte samo takvu opciju nudi, makar ja osobno ne volim fleshanje iz windowsa izgleda da ti je to najbolja opcija ako se "ne želiš zamarati" s čitanjem niti jedne od tih "tisuću stranica" a što se neuspjelog flasha tiče - možda na ploči treba u biosu enablati flash (neke ploče se lockaju tako) ili prebaciti kakav jumper da bi se uključio, možda ti ploča ima dual bios a ti si kresnuo krivi gore pa ti je ona vratila origigi (više sreće nego pameti sindrom) ako ideš fleshati bios (bilo iz windowsa ili dosa) imam ti reći dvije stvari

1) NE fleshaj ga kad ti komp treba par puta resetirati da proradi - očito je nešto zasrano i samo se sranje iz tog može izrodit, ako ga traba flashati onda složi natrag stabilno i onda to napravi i nakon toga nove komonente stavljaj jer ako ti okine ploča nema teorije da si nađeš više takvu i ne gine ti mjenjenje kante...

2) obavezno loadaj setup deafultes (ili kako ti se već to zove na tvojoj ploči) i obavezno ugasi System BIOS Cachable opciju u biosu tj stavi na DISABLED inače imaš veliku šansu da ti se ploča ne probudi...