View Single Post
Staro 24.11.2007., 11:42   #2
Enigma neo
Premium
Moj komp

Enigma neo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Evo našao sam pa ako netko ima
isti problem neka napravi ovo:
Citiraj:
Odnedavno se pojavio virus koji se širi putem MSN-a, popularnog alata za komuniciranje preko neta. Virus obično dolazi od osobe koja se nalazi u vašoj kontakt listi, a dolazi u vidu zipovane (rarovane) datoteke sa nazivom "hihi look at my horny pictures", "look at my holiday pic", "look at me drinking juice", "pic 28", "secretimages89", "look at my great summer pictures" i sl.

Virus radi na sljedeći način: kada se jednom instalira na vaše računalo, automatski se sam šalje u vidu zipovane datoteke svim osobama koje se nalaze na vašoj kontakt listi. Osoba sa druge strane koja razgovara s vama, misleći da mu vi šaljete zipovane datoteke, prihvati zapravo virus koji se sam instalira i ponovo šalje na sve kontakte iz adresara.
Citiraj:
Virus se zove IRC-Worm.Win32.Agent.a ili Backdoor.Win32.IRCBot.acd, otkriven je 22.07.2008. Ukoliko vaš antivirus ne uspije otkloniti ovaj virus, koji je zapravo crv i nije mnogo opasan, možete 'skinuti' MSNFix.zip ili pokušajte sljedeće:

Korak 1.
"Start"->"Run", utipkaj "REGEDIT", otvori reistry editor.

Korak 2.
Idi na HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\ShellServiceObjectDelayLoad

izbrisi "printers"="{CLSID}" u desnom dijelu ( kopirajte {CLSID} prije nego ga izbrišete )

Korak 3.
Idi na HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID

izbriši {CLSID} iz koraka 2.

Korak 4.
Restartaj računar

Korak 5.
Izbriši sljedeće fajlove:
%System%\notiffy.dll
%System%\printers.exe
%userprofile%\new.txt
%Windows%\{promjenjiva}{slucajni broj}.zip ( velicina fajla:119KB)

{promjenjiva} je nešto od sljedećeg:
images0
photos0
album
photo
pictures0
picture

Na primjer:
images047.zip (images047.scr)
photo92.zip (photo92.scr)
Enigma neo je offline   Reply With Quote